Samordna opptak:

Dette er de mest og minst populære fagene ved NTNU

Til tross for en nedgang i antall førstevalgssøkere er de teknologiske fagene fremdeles NTNUs mest populære.

Helse og teknologi er de mest populære fagområdene ved NTNU. Nederst på listen finner en idrettsfag og estetiske fag.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble årets søkertall offentliggjort. Hver femte søker har NTNU som førstevalg, og her kan du se hvordan søkertallene fordeler seg på de forskjellige fagområdene.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

1. Teknologiske fag

De teknologiske fagene ved NTNU opplever en nedgang i antall førstevalgssøkere, men den beskjedne nedgangen på syv søkere hindrer ikke studiene i å stadig være NTNUs mest populære. Hele 6 648 personer ønsker mest av alt å ta studere teknologiske fag ved NTNU, noe som er en nedgang på mikroskopiske 0,1 prosent.

2. Helsefag

Andreplassen på listen går til helsefagene som med sine 5 481 søkere kan notere seg en økning på 30 søkere fra 2016.

3. Økonomiskadministrative fag

På tredjeplass finner en de økonomiskadministrative fagene med 2 295 førstevalgssøkere i 2017. Men selv om det er blant de mest populære ved NTNU har fagområdet opplevd den kraftigste nedgangen av alle fra 2016 til 2017. Hele 305 personer færre hadde dette på toppen av søkelistene i år enn i fjor, noe som betyr en nedgang på 11,7 prosent.

4. Samfunnsfag

Like bak de økonomiskadministrative fagene er det klassiske samfunnsfagene som kan notere seg 2 275 søkere i år, en liten økning fra 2016.

5. Lærerfag

Lærerfagene opplever en liten nedgang på ni søkere, men holder seg fremdeles på femteplass over de mest populære fagområdene med 1 486 førstevalgssøkere.

6. Informasjonsteknologi

1 051 personer ønsker å lære om informasjonsteknologi ved NTNU, og fagområdet har en økning på over elleve prosent fra i fjor til i år.

7. Realfag

Realfagene opplever også en økning. 852 potensielle realister har NTNU øverst på sin søkerliste, noe som er en økning på rett i overkant av ti prosent.

8. Språkfag

Den kraftigste prosentvise økningen i førstevalgssøkere fra 2016 til 2017 finner en blant språkfagene. Her er økningen på 27 prosent, eller 173 flere søkere.

9. Mediefag

566 personer har mediefagene ved NTNU som førsteønske i år, en økning på 79 personer eller 16,2 prosent fra fjoråret.

10. Historie

Også de historiske fagene opplever en sterk økning med 10,5 prosent fra 447 førstevalgssøkere i fjor til 494 i år.

11. Pedagogiske fag

430 personer vil ta pedagiske fag som ikke går inn under lærerutdanningen.

12. Estetiske fag

Fagkretsen som inkluderer kunsthistorie, musikkvitenskap og drama opplever en nedgang på fire prosent, eller 14 personer fra i fjor til i år, og ender med 337 førstevalgssøkere.

13. Idrettsfag

Nederst på listen finner vi idrettsvagene ved NTNU med sine 264 førstevalgssøkere. Det er syv færre søkere enn i fjor, og gir en nedgang på 2,6 prosent.