Han har laget programmet som henter ut alt du har på Itslearning med noen få museklikk

22-åringen orket ikke å laste ned filene fra Itslearning manuelt. Nå er programmet han laget for å gjøre jobben for seg tilgjengelig for alle.
Simen Norderud Jensen begynte å programmere litt på si da han gikk på videregående. Nå har han laget et program som gjør det enklere for studenter å hente ut sine filer fra Itslearning.
(Foto: Privat)

Simen Norderud Jensen begynte å programmere litt på si da han gikk på videregående. Nå har han laget et program som gjør det enklere for studenter å hente ut sine filer fra Itslearning. Foto: Privat

- Jeg er veldig lite glad i å gjøre det samme om og om igjen. Da bruker jeg heller lengre tid på å gjøre jobben mindre monoton ved å automatisere den, sier Simen Norderud Jensen.

22-åringen har tatt sommerferie fra ingeniørvitenskap- og IKT-studiene, og har dratt hjem til Sandnes. Men før han dro fra Trondheim gjorde han ferdig et program som gjør livet enklere for alle studenter som har mye på Itslearning som de burde ha lastet ned. NTNU slår av lyset og går over til Blackboard 15. juli.

- Det begynte med at jeg i påsken laget en enklere versjon av dette for å slippe å laste ned alle filene fra et fag jeg hadde hatt tidligere manuelt. Selv om det nok tok mye lengre tid å lage scriptet enn det ville tatt å bare laste ned filene, sier Jensen.

LES OGSÅ: - Studentene finner ikke frem i Blackboard

LES OGSÅ: Skuffet over NTNUs ansatte - bare én av ti har prøvd Blackboard

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

- Nesten for snill

Da det begynte å bli på tide å tenke på skiftet fra Itslearning til Blackboard, fikk han spørsmål fra noen studiekamerater om det ikke hadde vært mulig å gjøre scriptet tilgjengelig for flere.

En av studeikameratene som tok kontakt, var linjeforeningsleder Martin Vee Akselsen. Han hadde først spurt NTNU om de kunne lage en slik løsning under et informasjonsmøte om overgangen til Blackboard i mars.

- Jeg fikk til svar at det ikke var mulig å få til noe sånt for studenter ved NTNU. Samtidig visste jeg at Jensen hadde sett på noe lignede tidligere, så jeg hørte med ham, og ikke overraskende var han på saken bare noen dager senere. Han har brukt mye tid på å lage programmet i en periode med lite tid til overs. Han er nesten for snill som har gjort alt dette arbeidet helt frivillig for at studentene skal få det så ufattelig mye enklere. Dette bare understreker for en fantastisk person han er, sier Akselsen.

Den opprinnelige planen var å bare gjøre det tilgjengelig for sin egen linjeforening, men det endte som et system for alle studenter. Fagansvarlige og forelesere har allerede et eget system de bruker til å laste ned innholdet.

- Hadde jeg visst at det kom til å spre seg så mye som dette, hadde jeg valgt et annet programmeringsspråk. Det språket jeg har brukt gir filer som mange antivirusprogrammer tror er virus, så jeg har brukt en del tid på å sende ut filen til selskapene for å få den godkjent slik at den ikke blir blokkert, fortsetter Jensen.

LES OGSÅ: Språkrådet reagerer på manglende nynorsk i Blackboard

LES OGSÅ: Slik blir systemet som skal erstatte Itslearning

Programmerte på vakt

Programmeringskarrieren til 22-åringen hadde sin spede begynnelse da han begynte å leke litt med spillprogrammering på videregående.

- I tillegg programmerte jeg litt da jeg var i Forsvaret. Jeg var stasjonert på en vaktpost på Andøya, og der var det jo ikke så mye som skjedde. Etter den tid har det vært litt programmering ved siden av studiene, i tillegg til at jeg har hatt noen fag som bruker dette programmeringsspråket, sier han.

Studenten forteller at han til sammen har brukt et sted mellom 25 og 30 timer for å få klar den endelige versjonen av scriptet. Førsteversjonen ble laget i løpet av et par kvelder i påskeferien, men feilretting og annet etterarbeid står for størsteparten av tidsforbruket.

Kan spare oppmot to timer

- Jeg måtte blant annet maile frem og tilbake med noen som hadde konto i HiST sin del av e-læringssystemet for at også den biten skulle støttes av programmet. I starten brukte jeg ikke så mye tid på det, men da det ballet på seg var jeg såpass motivert av at så mange hadde hatt nytte av det.

- Hvis vi bruker deg som eksempel - hvor mye tid kan en spare på å bruke scriptet?

- For meg blir det kanskje en times tid eller noe i den dur. Men for folk som skal ta opp eksamen, eller som har fag der det er mange øvinger eller eksamenssett som en ønsker å ta vare på, sparer en nok raskt et par timer.

- Hvordan fungerer det?

- Scriptet jeg har programmert sender forespørsler til Itslearning på samme måte som en nettleser gjør. Den henter inn sidene på Itslearning, analyserer dem for å finne lenkene til filene en vil ha og laster dem ned automatisk, forklarer Jensen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.