Uka prøver noe nytt - arrangerer teknologikonferanse

Under 100-årsjubileumet ønsker de å utvide festivalen med en konferanse om økonomi, matproduksjon, kunstig intelligens og entreprenørskap.
Ukesjef Martin Næss sier at teknologikonferansen under UKA vil være uformell. - Dette er ikke et arrangement med dyre billetter hvor det forventes at folk møter i skjorte og slips, sier han.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Ukesjef Martin Næss sier at teknologikonferansen under UKA vil være uformell. - Dette er ikke et arrangement med dyre billetter hvor det forventes at folk møter i skjorte og slips, sier han. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Temaet for teknologikonferansen som skal finne sted i Dødens Dal den 16.oktober er «Innovasjon for en bærekraftig fremtid», og vil handle om hvordan teknologi og innovasjon kan hjelpe oss å mestre noen av vår tids største globale utfordringer, står det i en pressemelding fra festivalen.

- Vi synes teknologi og kultur henger godt sammen, og det er også viktig for oss å vise at en bærekraftig fremtid ikke bare handler om miljø, men også økonomi og teknologi. Derfor synes vi det er på plass at vi har et slikt arrangement under Uka i år, sier Ukesjef Martin Næss til UA.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: UKA får likevel skjenke alkohol under Oktoberfest

LES OGSÅ: - Oktoberfest er viktig for økonomien til Uka

Endring for nye hundre år

- Er Starmus inspirasjonskilden til konferansen?

- Nja. Vi retter oss mer direkte mot studentene, og tilrettelegger for dem. Vi vil at stemningen skal være uformell, og at det hele skal ha så lav terskel som mulig. Dette er ikke et arrangement med dyre billetter hvor det forventes at folk møter i skjorte og slips. Dette er et arrangement hvor en skal kunne komme og gå som det passer, sier Næss.

Målet med konferansen er ifølge pressemeldingen å inspirere studenter, politikere, forskere og næringsliv til å ta aktivt del i diskusjonen om et bærekraftig samfunn.

- Vi synes det er viktig å fornye UKA. Den har jo eksistert i 100 år, og vi vil at den skal eksistere i 100 nye år. Det er mye som har forandret seg siden festivalen ble arrangert første gang, og vi ønsker å være med på å fornye den videre. Det er i tråd med vår visjon. Vi vil ta med historien og skape ny historie.

- Den eneste måten å løse problemene på

Rektor Gunnar Bovim er fornøyd med at de har valgt dette temaet for konferansen.

- Jeg synes dette er et bra tema å diskutere på en kulturfestival, sier han i pressemeldingen.

Under konferansen vil det arrangeres paneldebatter, presentasjoner og foredrag, og representanter fra både akademia, næringslivet, innovasjonsmiljøet og politikken er invitert for å dele innsikter og idéer.

- De utfordringene vi står ovenfor når det gjelder økologi og økonomi kan bare løses gjennom innovasjon, vitenskap og teknologi, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.

Ytring:

Forskerforbundet sier nei til foretaksmodell

Forskerforbundet, både nasjonalt og ved NTNU, går imot en organisering av universiteter og høyskoler som foretak.

Mener regjeringen legger regningen på studentene

Med revidert statsbudsjett kom også økte kostnadsrammer og tilskudd til bygging av studentboliger. Men leder Thomas K. Eriksen i Velferdstinget mener det i praksis vil bli dyrere for studentene.