Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for enkelte studenter

Miljøpakken skal være med på å finansiere nattbuss inkludert i periodekortet for studenter.
Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort.
(Foto: AtB)

Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort. Foto: AtB

- Det er ikke å komme fra at dette er et særlig viktig tiltak for jenter. Høy pris på nattbuss gjør terskelen for å benytte seg av pirattaxi lavere. Det er et problem, særlig i et sikkerhetsperspektiv og særlig for jenter, sa Ingrid Marie Sylte Isachsen fra SV ifølge Adresseavisen.

Torsdag la hun frem et forslag på vegne av SV, Ap, Sp, KrF, MdG og V om at nattbussen i Trondheim bør inkluderes i periodekortet for studenter og ungdom. Vedtaket sier at kommunen skal finansiere dette over miljøpakken, sammen med fylkeskommunen som egentlig har ansvar for kollektivtransporten.

Komiteen for regional utvikling og kollektivtrafikk i Sør-Trøndelag vedtok i juni å jobbe for en slik løsning, men var klare på at kommunen og Miljøpakken måtte ta sin del av finansieringen.

Rådmannen har også uttrykt et ønske om at det skal være ordinær takst på nattbuss for studenter.

- Vi er veldig fornøyde. Nå ser det ut som det blir gratis nattbuss når du har periodekort, og kanskje også ordinær takst om du ikke har periodebillett, sa Thomas Krogstad Eriksen, leder av velferdstinget, til Adresseavisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.