Studentersamfundet arrangerte fest med nazitema

Studentersamfundet i Trondheim arrangerte lørdag en fest med nazisttema med SS-uniformer og lekevåpen. Lederen beklager.
Liksom-

Liksom-"visum" med bilde av Hitler på ble delt ut til gjestene ved inngangsdøra. Foto: Christian Høkaas/Under Dusken

– I døren viste vi legitimasjon, og etter det fikk vi et visum med et bilde av Adolf Hitler på. Vaktene og bartenderne hadde på seg militærklær, og det var piggtråd på veggene. Noen av vaktene hadde også på seg lekepistoler, sier Maja Sandström til  NRK.

Hun og vennene dro fra konserten kort tid etterpå. Lederen for Samfundet i Trondheim, Tale Bærland, var ikke i Trondheim i helgen, men ble søndag kveld informert om hendelsen.

– Det var noen bartendere som hadde fått tillatelse til å holde fest med temaet politisk ukorrekt. Så ble det en vinkling med tyskere. Så fort de som var på jobb lørdag, fikk vite hvilken fest det var, ble den stoppet, sier hun og beklager det som har skjedd.

– Det er skremmende bare noen dager etter 79-års dagen for Krystallnatten, sier leder for det mosaiske trossamfunn i Norge, Ervin Kohn til statskanalen.

Krystallnatten markerte starten på opptrappingen av jødeforfølgelsene i Nazi-Tyskland i 1938.

Kostymene som ble brukt på festen, var leid inn fra NRK.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.