NTNU vurderer guttepoeng

NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Foto: Sølvi W. Normannsen

Dette sier prorektor for utdanning, Anne Borg, til Adressa (bak betalingsmur).

I dag er NTNU det norske universitetet som har brukt jentepoeng i størst omfang. Målet har vært å rette opp mannsdominansen på teknologiske fag. Etter fusjonen med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik, har NTNU fikk inn nye fag med sterk jentedominans.

Bakgrunnen er den nye diskrimineringsloven som trer i kraft første januar neste år. Den nye loven er kjønnsnøytral i sin utforming, og tillater bruk av guttepoeng for mannlige studenter som søker opptak ved kvinnedominerte studier.

Et uttalt mål for den nye tiltaksplanen for likestilling og mangfold er at alle studier hvor et av kjønnene utgjør mindre enn førti prosent av studentene, skal gjennomføre særskilte tiltak for å bedre kjønnsbalansen. Planen iverksettes ved årsskiftet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.