Dårlige lønnsforhold for utenlandske studenter

Dårlige lønnsforhold for backpackere og internasjonale studenter i Australia

Omtrent en av tre backpackere og internasjonale studenter i Australia tjener kun halvparten av minstelønnen i landet, ifølge en ny rapport. 

Rapporten med tittelen «Lønnstyveri i Australia» opplyser om at mange utenlandske arbeidere opplever dårlige lønnsvilkår i landet. Forfatterne av rapporten mener flere opplever vilkår som kan oppfattes som «kriminelt tvangsarbeid».

Noen arbeidere ble pålagt å betale forhåndsinnskudd på inntil 1.000 australske dollar for å sikre seg jobb, mens andre ble bedt om å gi tilbake lønninger til arbeidsgivere etter å ha blitt betalt. Og et lite antall respondenter sa at arbeidsgiverne konfiskerte passene deres.

Rapporten ble publisert av University og the New South Wales (UNSW) og University og Technology Sydney (UTS). Den er basert på en undersøkelse av 4,322 midlertidige migranter fra 107 land.

Ifølge rapporten har arbeidere fra asiatiske land, inkludert Kina, Taiwan, Sør-Korea og Vietnam, større sannsynlighet for å oppleve dårlige arbeidsforhold enn arbeidere fra Europa og USA.

Dårlig betalte jobber inkluderte gårdsarbeid og frukt- og grønnsaksplukking, som begge er populære blant europeiske tilreisende.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.