Visum-avgiften har økt med 65 prosent

Avgiften for å fornye studentvisum for utlendinger økte kraftig fra 1. januar. Stikk i strid med regjeringens ønske om mer internasjonalisering, mener Norsk studentorganisasjon.

Fra 1. januar økte avgiften for å fornye studentvisum for internasjonale studenter fra 3200 til 5300 kroner, en økning på vel 65 prosent.

Leder i International Students' Union of Norway (ISU), Eric Kimathi, sier at økningen på 65 prosent «ikke er i god tro» og at den kom helt uforberedt.

- Dette er vanvittig, og rett og slett urettferdig overfor internasjonale studenter, sier han til Khrono.

ISU-lederen mener det vil gå utover velferden til studentene og at studentorganisasjonene ikke har blitt hørt i saken.

- De fleste internasjonale studenter finansierer oppholdet sitt selv, og kan arbeide bare 20 timer i uken. Samtidig økte Utlendingsdirektoratet satsen for hvor mye man krever til å dekke levekostnader per år fra 103.900 til 111.657 kroner.

Avgiftsøkningen ble vedtatt av Stortinget i den vanlige behandlingen av statsbudsjettet for 2018.

— Vi er i mot økningen og har ikke sett noen god grunn til at den skal økes. Dette er stikk i strid med regjeringens ønske om mer internasjonalisering, sier Internasjonalt ansvarlig Jone Trovåg i Norsk studentorganisasjon (NSO).

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»