Fem nye #metoo-varsler ved UiB

UiB blitt kontaktet om fem nye me too-saker, og er oppe i 16 totalt.
Før jul ble det kjent at UiB har behandlet  11 saker som kan passe under emneknaggen #metoo. Den mest alvorlige av dem er fra 1990-tallet. Arkiv.
(Foto: Ingvild festervoll, på Høyden. )

Før jul ble det kjent at UiB har behandlet  11 saker som kan passe under emneknaggen #metoo. Den mest alvorlige av dem er fra 1990-tallet. Arkiv. Foto: Ingvild festervoll, på Høyden.

Ved UiT har det kommet inn 18 varsel, ifølge Nordlys i går. Den siste registreringen NTNU gjorde ved fakultetene er fra desember, og viste at det var 11-13 tilfeller. Bak varslene lå tilfeller som beføling, tekstmeldinger og verbale kommentarer. Enkelte av sakene var seks år gamle.

– Vi har blitt kontaktet om fem saker. Noe er allerede kjent for oss, andre varsler gjelder nye saker, sier HR-direktør Sonja Dyrkorn ved Universitetet i Bergen til avisa På Høyden.

Hun sier at det jobbes med en gjennomgang av disse sakene nå, men ønske ikke å si noe om innholdet i sakene - annet enn at de ikke har fått varsel om noe straffbart.

Før jul ble det kjent at UiB har behandlet  11 saker som kan passe under emneknaggen #metoo. Den mest alvorlige av dem er fra 1990-tallet.

Uniforum skrev tirsdag at Universitetet i Tromsø (UiT) har fått inn 18 varsler om seksuell trakassering den siste tida. 17 av sakene skal handle om forholdet mellom underviser og student.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU sperrer epost for Mac-brukere

Etter over en uke med enorme epostproblemer på NTNU har IT-avdelingen torsdag sperret for bruk av epost på Mac.

Eksamenstabbe rammet medisinstudenter

En menneskelig feil førte til at tredjeårs medisinstudenter ved NTNU kunne lese seg fram til fasit på en del av eksamensoppgavene. Studenter og fakultetsledelse har sittet i møte torsdag formiddag for å finne løsning.

Partene enige - streiken avblåst

Partene i statsoppgjøret bekrefter at de er enige, og streiken er avverget.

UiO må spare 100 millioner

Universitetet i Oslo må antakelig kutte om lag 100 millioner kroner i rammen kommende år. Ved andre universiteter og høgskoler er underforbruk blitt årsak til bekymring for Kunnskapsdepartementet.