Spark 5 år:

Gir de glupe idéene et godt spark videre

Siden starten har 300 forretningsidéer vært innom Spark for å få hjelp til å utvikle dem videre.
Feirer Sparks 5 årsjubileum: Fra venstre konsernsjef Ståle Gjersvold, Trønderenergi, Jan Onarheim, i rektors stab for nyskaping, Åshild Bruun-Gundersen, FrP-representant i Utdannings- og forskningskomiteen og rektor Gunnar Bovim.
(Foto: Tore Oksholen)

Feirer Sparks 5 årsjubileum: Fra venstre konsernsjef Ståle Gjersvold, Trønderenergi, Jan Onarheim, i rektors stab for nyskaping, Åshild Bruun-Gundersen, FrP-representant i Utdannings- og forskningskomiteen og rektor Gunnar Bovim. Foto: Tore Oksholen

Spark er en veiledningstjeneste for studenter og er drevet av studenter. De kaller seg en «kompis med mening» og hjelper studenter som har en forretningsidé videre til neste steg - som er å prøve å skape en bedrift.

I løpet av Sparks femårige levetid har 300 oppstartsidéer vært innom Spark for veiledning. De har delt ut 2,4 millioner kroner i tilskudd for å utvikle idéene videre.

Fredag ble femåringen feiret. Ståle Gjersvold i Trønderenergi og NTNUs Jan Onarheim innledet med å fortelle historien til Spark. . I tillegg snakket rektor Gunnar Bovim om viktigheten av innovasjonstiltak som Spark. Denne uka lanserte NTNU en ytterligere satsing på nyskaping. De skal ansette 15 innovasjonsledere og bruker 50 millioner på satsinga. i tillegg skal Fakultet for medisin og helsevitenskap bygge opp et eget, studentrevet senter for nyskaping.

Åshild Bruun-Gundersen, FrP-representant i Utdannings- og forskningskomiteen var på omvisning ved NTNU og hilste også til bursdagsbarnet.

Etter jubileumskake og mingling var ulike oppstartsbedrifter invitert til å vise fram hva de har fått til og hvilke produkter de har skapt: Vio, Sevendof, Learnlink, Wiral og Birdsview har alle utspring fra NTNU og har fått god hjelp av Spark underveis.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.