43 millioner til et bedre studentliv

Sit setter av 43 millioner kroner til treningssentre og andre velferdstiltak, etter tidenes høyeste overskudd på 62 millioner kroner i 2017.
- Det gode årsresultatet gir oss muligheter til å utvikle oss i årene som kommer, sier administrerende direktør i Sit, Knut Solberg (arkivfoto).
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

- Det gode årsresultatet gir oss muligheter til å utvikle oss i årene som kommer, sier administrerende direktør i Sit, Knut Solberg (arkivfoto). Foto: Sølvi W. Normannsen

Ettersom Studentsamskipnaden i Trondheim, Ålesund og Gjøvik – Sit –  ikke har noen eiere som skal ha utbytte, avsettes overskuddet til investeringer som styrker studentenes velferdstilbud, skriver Sit i en pressemelding

- Jeg er særlig fornøyd med at vi får avsatt penger økt satsing på treningstilbudet til våre studenter i Trondheim, Ålesund og Gjøvik, sier styreleder Ellen Helstad i Sit ifølge pressemeldingen.

Elstad mener at et overskudd er viktig for at Sit skal kunne videreutvikle sine tjenester og investere i nye tiltak som bedrer studentlivet. Sit fyller 70 år i 2018, og Helstad er også glad for at styret har satt av ekstra penger til å støtte studentorganisasjonene i jubileumsåret.

Planlegger nye studentboliger

- Det gode årsresultatet gir oss muligheter til å utvikle oss i årene som kommer, sier administrerende direktør i Sit, Knut Solberg. I tillegg til nye treningssentre har Sit også planer om nye studentboliger i både Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Serveringstilbudet skal utvikles raskt, og Sit investerer også i nye IT-systemer som skal effektivisere arbeidet og bedre tilbudet til studentene. Sit er også engasjert i NTNUs campusarbeid, for å legge grunnlaget for et godt velferdstilbud i framtida.

- Sit fyller 70 år i 2018 og i jubileumsåret satser vi sterkt på å utvikle organisasjonen, vår kompetanse og ferdigheter for å møte framtidas krav, sier Solberg.

Overskuddet er skapt gjennom god drift og god avkastning på ledig kapital, og er et resultat av godt arbeid i alle deler av Sit.

43 millioner kroner av årsresultatet prioriteres til følgende formål:

  • 25 millioner til bygging av treningssentre
  • 8 millioner til andre utbyggingsprosjekter
  • 4 millioner settes av som en buffer for uforutsette utgifter til velferdstiltak.
  • 4 millioner til organisasjonsutvikling i Sit
  • 2 millioner til Sits sponsorprogram for studentorganisasjoner

I tillegg til de 43 millionene som styret har disponert, så bidrar statstilskudd til studentboliger med 18 millioner kroner til årsresultatet, og nærmere 2 millioner er økte verdier i Sits datterselskaper.

Sit har en solid egenkapital på over 30 % av de vel 3 milliarder kronene samskipnaden forvalter.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.