Over 10 000 lærere har søkt om videreutdanning

Sjelden har så mange lærere søkt om videreutdanning som i år. Mer enn 10 000 lærere søkte før fristen gikk ut.
Rekordmange lærere søker seg tilbake til skolebenken. Matteferdighetene er faget flest har behov for å oppdatere seg på (ill.foto). 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Rekordmange lærere søker seg tilbake til skolebenken. Matteferdighetene er faget flest har behov for å oppdatere seg på (ill.foto).  Foto: Solveig Mikkelsen

Hele 10.147 lærere søkte om å ta videreutdanning innen fristen 1. mars. Det er drøyt 600 flere enn i fjor, da 9 522 lærere søkte og nesten på nivå med 2016, da det var 10.627 søkere, ifølge Kunnskapsdepartementet. 

Aller størst er behovet for mer og oppdatert kunnskap innen i matematikk (2.059 søkere), etterfulgt av norsk (1.746) og engelsk (1.678). 288 lærere har søkt om videreutdanning i programmering, mens 635 har søkt om videreutdanning i profesjonsfaglig digital kompetanse.

– Nå er det viktig at kommunene godkjenner flest mulig søknader innen 15. mars, slik at lærerne som ønsker og trenger faglig påfyll får dette, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Over 6.000 lærere kan få plass på et studietilbud til høsten. Når lærerne har søkt er det kommunene som skal si ja eller nei til lærernes søknader. Siden 2013 har rundt 20.000 lærere over hele landet tatt videreutdanning i forskjellige fag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

En ring av selvtillit

Er innføringen av en ny masterring uttrykk for at studentkulturene blir mer ensartede? spør Arve Hjelseth.

Vil ha flest mulig kvinner når fem nye filosofer skal ansettes

Allerede i høst blir det utlyst fem nye filosofistillinger ved NTNU. Dekan Anne Kristine Børresen vil jobbe aktivt for at det blir tilsatt flest mulig kvinnelige filosofer.

Gjesteskribenten:

Vennlige råd om å gå ned i vekt finnes knapt lenger

Vi vokter oss vel for å ikke kommentere synlig vektøkning til venner og kolleger. Her kan relasjoner ryke i et knips, skriver Ine Wigernæs.

Forskere raser etter at forskning og utdanning har forsvunnet fra EU-kommissærens tittel

13 nobelprisvinnere mener tittel-endring fremstår som nedvurdering av feltenes viktighet.