Over 10 000 lærere har søkt om videreutdanning

Sjelden har så mange lærere søkt om videreutdanning som i år. Mer enn 10 000 lærere søkte før fristen gikk ut.
Rekordmange lærere søker seg tilbake til skolebenken. Matteferdighetene er faget flest har behov for å oppdatere seg på (ill.foto).
(Foto: Solveig Mikkelsen)

Rekordmange lærere søker seg tilbake til skolebenken. Matteferdighetene er faget flest har behov for å oppdatere seg på (ill.foto). Foto: Solveig Mikkelsen

Hele 10.147 lærere søkte om å ta videreutdanning innen fristen 1. mars. Det er drøyt 600 flere enn i fjor, da 9 522 lærere søkte og nesten på nivå med 2016, da det var 10.627 søkere, ifølge Kunnskapsdepartementet. 

Aller størst er behovet for mer og oppdatert kunnskap innen i matematikk (2.059 søkere), etterfulgt av norsk (1.746) og engelsk (1.678). 288 lærere har søkt om videreutdanning i programmering, mens 635 har søkt om videreutdanning i profesjonsfaglig digital kompetanse.

– Nå er det viktig at kommunene godkjenner flest mulig søknader innen 15. mars, slik at lærerne som ønsker og trenger faglig påfyll får dette, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Over 6.000 lærere kan få plass på et studietilbud til høsten. Når lærerne har søkt er det kommunene som skal si ja eller nei til lærernes søknader. Siden 2013 har rundt 20.000 lærere over hele landet tatt videreutdanning i forskjellige fag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.