NTNU oppretter ny master i folkehelse

Oppstart er høsten 2018 og det er opptak til masterprogrammet både i Trondheim og Gjøvik.
Selv om folks helse og levekår knapt har vært bedre, ser NTNU behovet for mer kunnskap og forskning på folkehelse. Det er blant annet økende ensomhet, inaktivitet og utenforskap hos unge og eldre. (Arkivfoto).
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Selv om folks helse og levekår knapt har vært bedre, ser NTNU behovet for mer kunnskap og forskning på folkehelse. Det er blant annet økende ensomhet, inaktivitet og utenforskap hos unge og eldre. (Arkivfoto). Foto: KRISTOFFER FURBERG

I en fagblogg om medisin og helse skisserer studieprogramleder for studiet, Kristine Pape, hvilke problemstillinger masterstudentene får bryne seg på:

«Hva er egentlig folkehelse og hvordan står det til med folkehelsa vår – i norske kommuner? Og i verden? Hva skiller helsefremming og forebygging fra hverandre, og hvorfor trenger vi begge perspektiv i folkehelsearbeidet? Hvilken kunnskap trenger du for å jobbe med folkehelse i din kommune?  Og hvordan kan du påvirke folkehelsearbeidet lokalt, nasjonalt og globalt for å møte noen av de utfordringer vi står overfor i dag?»

Utdanningen skal gi en bred og tverrfaglig innføring i hvordan helsefremming og forebygging kan påvirke helse og sykdom. Den vil gi et solid vitenskapelig og teoretisk fundament, innføring i kunnskapsbasert praksis og forståelse for betydningen av forskning. Samtidig vil studentene få nyttig og anvendbar kunnskap om metoder og strategier i folkehelsearbeidet.

Selv om folks helse og levekår aldri har vært bedre, mener NTNU at behovet for kunnskap om folkehelse er stort:

- Økende ensomhet, inaktivitet og utenforskap hos unge og eldre

- Et arbeidsliv med økte krav

- Barn vokser opp i lavinntektsfamilier

- Sosiale helseforskjeller

- Eldrebølge gir oss flere friske og multisyke eldre

- Globale utfordringer som forurensing, klimaendringer, konflikter, migrasjon og infeksjonssykdommer.

Søknadsfristen er 15. april.

LES OGSÅ: Fakta om nytt masterstudium i folkehelse

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.