Nesten halvparten som klager ved UiO, får endret karakter

Etter at en ny klageordning ble innført, får 43 prosent av studentene ved Universitetet i Oslo som klager, endret karakter.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) vil fremme et lovforslag om at det skal innføres sensorveiledninger i alle fag.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) vil fremme et lovforslag om at det skal innføres sensorveiledninger i alle fag. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Tidligere fikk sensoren som skulle vurdere oppgaven det ble klaget på, vite den opprinnelige karakteren, men fra høsten 2014 gikk Universitetet i Oslo over til en ordning hvor den nye sensoren ikke får vite den opprinnelige karakteren. Den nye ordningen kalles blind klagesensur.

I den tidligere ordningen fikk kun 25 prosent endret karakter, men i den nye ordningen med blind klagesensur får nå 43 prosent endret karakter, viser klagestatistikk fra Universitetet i Oslo, skriver Universitas.

Klagestatistikken viser samtidig at en student høsten i fjor gikk fra strykkarakter til toppkarakter etter å ha klaget, mens en annen student gikk fra B, som er nest best, til strykkarakteren F. Av dem som får endret karakter går 56 prosent én karakter opp med den nye ordningen, mens 87 prosent gikk én karakter opp med den gamle ordningen.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) varsler overfor Universitas at hun vil fremme som et lovforslag om at det skal innføres sensorveiledninger i alle fag, men hun har også et annet innspill.

– Hvis karakterspriket er to eller flere karakterer må utdanningsinstitusjonen vurdere saken en gang til, sier Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.