Testet ut karrieredag for helsefag

For første gang ble det arrangert en egen karrieredag for sykepleierstudentene ved NTNU i Ålesund.
Hanne Vabø og Emilie Sporsem synes studentene fort blir oppslukt i skole og praksis. Da er det greit å heve blikket og få vite mer om arbeidsmarkedet, mente de. (Foto: SOLVEIG MIKKELSEN)

Hanne Vabø og Emilie Sporsem synes studentene fort blir oppslukt i skole og praksis. Da er det greit å heve blikket og få vite mer om arbeidsmarkedet, mente de. Foto: SOLVEIG MIKKELSEN

- Veldig interessant å høre hvilke muligheter vi har etter at vi er ferdig utdannet, sier Emilie Sporsem og Hanne Vabø. De går andreåret på bachelor og har tatt med seg flere brosjyrer fra utstillerne.

- På høy tid

Mange utstillere hadde møtt opp for å informere studentene fra helsefag. Flere kommuner på Sunnmøre var godt representert, NTNUs egne karriereveiledere og ikke minst de ulike avdelingene ved Sykehuset i Ålesund.

Det var de studenttillitsvalgte i Studentrådet som først fikk ideen til en slik dag. Silje Kippernes og Therese Svendsen fikk umiddelbart positiv respons, og både Institutt for helsevitenskap og linjeforeninga Myokard har vært med som arrangør.

- Det var på høy tid å få en slik dag også for våre studenter, sier Rigmor Einang Alnes, som er studieprogramleder for bachelorutdanningen.

Smekkfullt av studenter denne dagen var det ikke. Men Alnes ser på dagen som et pilotprosjekt. Høsten er nok ei bedre årstid for en slik dag. Nå har mange allerede fått sommerjobb, noen forbereder seg til eksamen og førsteårstudentene er ute i praksis.

- Men det er ingen tvil om at vi trenger en slik karrieredag, sier hun. Det er en fin måte å markedsføre tilbudene på, og å gi studentene innblikk i de ulike praksisarenaene, sier hun.

Ga jobbråd til studentene

To som har det travelt med å slå av en prat med studentene, er Ann Helen Arthur og Sigmund Blindheim fra Ålesund sykehus.

- Vi forteller hvilke jobber vi kan tilby, alt fra tilkallingsvikarer, nattevaktstillinger og ledige sommerjobber. Interessen fra studentene har vært stor, sier Arthur, som er seksjonsleder på hjerte- og lungeavdelingen.

Et godt råd, har hun: Det er viktig å skaffe seg sommerjobb:

- Det er litt sånn. Våre sommervikarer skaffer seg praksis hos oss og blir trygge på oppgavene de skal utføre. Da blir det lett å prioritere dem etterpå også.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Studieprogramleder Rigmor Einang Alnes omgitt av linjeforeningen Myokard. Fra venstre: Sebastian Rognes, Maiken Solberg, Vilde Birkestøl Lien, Rigmor Einang Alnes og Ine Marie Fossum.
(Foto: Solveig Mikkelsen)

Studieprogramleder Rigmor Einang Alnes omgitt av linjeforeningen Myokard. Fra venstre: Sebastian Rognes, Maiken Solberg, Vilde Birkestøl Lien, Rigmor Einang Alnes og Ine Marie Fossum. Foto: Solveig Mikkelsen

Fikk idéen til en karrieredag for sykepleiestudentene i Ålesund: Therese Svendsen (bakerst) og Silje Kippernes er er begge tillitsvalgt i Studentrådet MH.
(Foto: Privat)

Fikk idéen til en karrieredag for sykepleiestudentene i Ålesund: Therese Svendsen (bakerst) og Silje Kippernes er er begge tillitsvalgt i Studentrådet MH. Foto: Privat

- Interessen er stor, konstaterer Ann Helen Arthur og Sigmund Blindheim fra Ålesund sykehus. (Foto: Solveig Mikkelsen)

- Interessen er stor, konstaterer Ann Helen Arthur og Sigmund Blindheim fra Ålesund sykehus. Foto: Solveig Mikkelsen

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.