Disse 11 personene vil lede landets studenter

Fire personer har meldt seg som kandidater til ledervervet i Norsk studentorganisasjon.
Kai Steffen Østensen, Marte Øien, Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen stiller til ledervalg. Totalt har 11 kandidater meldt seg til ulike lederverv i NSO.
(Foto: HALLGEIR OFTEDAL/KRISTOFFER FURBERG/SKJALG BØHMER VOLD/BEATE FELDE)

Kai Steffen Østensen, Marte Øien, Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen stiller til ledervalg. Totalt har 11 kandidater meldt seg til ulike lederverv i NSO. Foto: HALLGEIR OFTEDAL/KRISTOFFER FURBERG/SKJALG BØHMER VOLD/BEATE FELDE

Håkon Randgaard Mikalsen, Ida Austgulen, Marte Øien og Kai Steffen Østensen stiller alle til valg som leder av Arbeidsutvalget (AU) i NSO. AU-lederen er NSOs øverste sjef og dermed leder for norske studenter.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Innstilling før landsmøtet

Valget skjer under NSOs landsmøte i Tønsberg 20.-22. april. Landsmøtet velger Arbeidsutvalget, Sentralstyret og de politiske og organisatoriske komiteene i NSO for perioden 1. juli 2018 til 30. juni 2019. Valgkomiteen gir imidlertid en innstilling før landsmøtet. Denne offentliggjøres 16. april.

Frisen for å stille til de ulike vervene var 28. mars. Nå er det klart hvem som vil lede studentene, for i tillegg til leder av AU skal en rekke andre verv fylles. Totalt har 11 kandidater meldt seg til de 6 vervene i Arbeidsutvalget.

Eigil Hole Lønning er den eneste som foreløpig har meldt seg til nestledervervet. Han stiller også til valg som fag- og forskningspolitisk ansvarlig. Det samme gjør Kine Nossen, som har stillingen i dag, og William Giffen Sæbø.

LES OGSÅ: Så du tror du kan lede NSO?
LES OGSÅ: Marte Øien stiller til valg som NSO-leder
LES OGSÅ: Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen

Trovåg søker gjenvalg

Både vervet som internasjonalt ansvarlig og som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig har kun én kandidat. Det er henholdsvis Jone Trovåg og Sofie Carlsen Bergstrøm. Trovåg er sittende internasjonalt ansvarlig og søker gjenvalg.

David Valen Aadland og Fam Karine Heer Aas stiller til valg som velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig.

Alle de nevnte vervene over inngår i Arbeidsutvalget, men som nevnt skal også Sentralstyret fylles. Her stiller 14 personer til valg:

Anne Helene Bakke
Bjørn Olav Østeby
Emil Henningsmoen
Jens Lægreid
Johannes Bjartnes
Magne Bartlett
Magnus Johannesen
Marion Kristine Gustavsen
Maya Sol Sørgård
Rebekka Opsal
Rine Keisuke Kosaka
Simen Tjølsen Oftedahl
Stein Olav Romsli
Vegard Fosso Smievoll

LES OGSÅ: - Studenter tenker for mye på hva de skal bli
LES OGSÅ: 11 grunner til å elske studentene

Tidligere leder ved Studenttinget NTNU, Marte Øien, ønsker å bli ny NSO-leder.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Tidligere leder ved Studenttinget NTNU, Marte Øien, ønsker å bli ny NSO-leder. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Jone Trovåg søker gjenvalg som internasjonalt ansvarlig.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Jone Trovåg søker gjenvalg som internasjonalt ansvarlig. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Norsk Studentorganisasjon
  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 31 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter.
  • NSO har til oppgave å ivareta og fremme studentenes interesser og rettigheter, fremme engasjement for nasjonale og internasjonale utdanningssaker blant studentene samt å representere sine medlemslag. NSO er partipolitisk uavhengig.
  • NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL). Hensikten bak sammenslåingen var å skape én felles røst for studentene i Norge.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.