NSO velger ny leder:

- Vi er dritgode på lobby og blir hørt

Ida Austgulen, Marte Øien, Kai Steffen Østensen og Håkon Randgaard Mikalsen kniver alle om ledervervet. Lørdag møttes de til valgduell.

Alle var enige om at Norsk studentorganisasjon er flink til å få gjennomslag for sin politikk.

- NSO er dødsflinke på lobby, slo Kai Steffen Østensen fast. Han fikk støtte fra Håkon Randgaard Mikalsen:

- NSO er dritgode og takhøyden er stor.

Ida Austgulen mente også at studentorganisasjonen har oppnådd mye og får gjennomslag.

- Men vi kan være mer nytenkende og sette mer dagsorden, slo hun fast.

Marte Øien mente NSO må bli bedre på kommunikasjon og synlighet: Studentene må vite hva NSO jobber med.

- Vi blir sett og hørt av politikerne og greier å stanse forslag til vedtak som er dårlig for studentene. Det er saken om skolepenger et eksempel på. Vi sier fra og er sterke sammen sa hun.

Debattantene var offensive, taleføre og svært godt forberedt.

Nå starter valgkampen

Debatten i Trondheim var den første mellom lederkandidatene til Norsk studentorganisasjon (NSO) for 2018/19. Dermed går startskuddet for en intensiv valgkamp fram mot landsmøtet 20-22. april.

Håkon Randgaard Mikalsen, Kai Steffen Østensen, Marte Øien og Ida Austgulen stiller til valg som ny NSO-leder. At de kniver om samme verv, legger ingen synlig demper på stemningen under formøtet.
(Foto: Tore Oksholen)

Håkon Randgaard Mikalsen, Kai Steffen Østensen, Marte Øien og Ida Austgulen stiller til valg som ny NSO-leder. At de kniver om samme verv, legger ingen synlig demper på stemningen under formøtet. Foto: Tore Oksholen

 

Landsmøtet, hvor valg av ledere på ulike nivåer skjer, går av stabelen i Tønsberg 20-22 april. Foruten toppleder velges arbeidsutvalg, sentralstyre og de politiske og organisatoriske komiteene.

Universitetsavisa samlet lørdag kandidatene til en rask samtale før selve debattmøtet. Den bar preg av at det er fire studentpolitikere som kjenner hverandre godt.

- God stemning

- Marte, dette er din hjemmearena: Fortell om betydningen av det som skjer i kveld.

- Vi er her på formøte til NSO, og skal gå igjennom sakene til landsmøtet om to uker. Så er det lederdebatt i kveld klokka halv ni. Det gleder vi oss veldig mye til. Jeg gjør i hvert fall det. Den debatten blir kickstarten på en intensiv valgkamp som vil pågå de neste to ukene.

- Ida, er dette første gangen dere fire møtes i til felles debatt?

- Ja, det blir første  gangen, innenfor de formelle rammene i hvert fall.

- Kai, er dere gode venner?

- Det er vi, uten tvil. Jeg opplever at det er en god stemning både i og utenfor møtearenaene våre. Når vi nå møtes som kandidater til samme verv så er stemningen fremdeles god. Det er et godt tegn, tenker jeg.

- Håkon, kommer dere til å være like gode venner etter i kveld?

- Jeg håper jo ikke det! (latter rundt bordet) Vi er jo uenige om hvordan organisasjonen skal drives – vi går ikke til valg på samme plattform, med de samme prioriteringene. Det er jo derfor alle fire stiller. Vi må få fram de uenighetene i kveld.

Hva skiller?

- Marte, fra ditt perspektiv: Om du skal plukke fram ett punkt som skiller dere fire, hva vil du peke på?

Det blir stille rundt bordet, én kommenterer at ’nå tenker alle hardt’.

- Vi har ulike ambisjoner for organisasjonen og ønsker om hva vi vil oppnå i det kommende året. Mange av de grunnleggende verdiene deler vi. Så må vi jobbe for å synliggjøre forskjellene under debatten i kveld.

- Ida, samme spørsmålet går til deg?

- Vi er jo fire veldig ulike personer. Vi er primært uenige om hvordan vi ønsker å løfte organisasjonen videre. Vi er vel enige om de overordnede målene, men uenige om hvordan vi skal komme oss dit.

- Kai?

- Det er ingen tvil om at vi vil bygge organisasjonen. Hovedforskjellen er antakelig hvilken debatt vi ønsker å ta som ledere. Vi vet at vi er uenige om hvilke debatter vi ønsker at studentbevegelsen skal ta.

- Håkon?

- Mine motkandidater er kjempedyktige, har massevis av erfaring, gode på lobbyering og mer til. Men vi sitter på ulike styrker, kvaliteter og erfaringer som vil forme organisasjonen.

Kai Steffen Østensen, Marte Øien, Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen møtes til lederdebatt i Realfagbygget, NTNU, lørdag kveld.
(Foto: Tore Oksholen)

Kai Steffen Østensen, Marte Øien, Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen møtes til lederdebatt i Realfagbygget, NTNU, lørdag kveld. Foto: Tore Oksholen

 

Hvorfor meg?

- Om dere skal pitche dere selv: Hvorfor bør akkurat jeg bli NSO-leder. Marte?

- Jeg har den kunnskapen og engasjementet og drivkraften som skal til for å få til de gjennomslagene som organisasjonen så sårt trenger i det kommende året.

- Ida?

- Jeg er en faglig sterk lederkandidat som har bred erfaring innenfor alle de studentpolitiske saksfeltene, og vil være en leder som styrer skuta uredd og stødig, men også med tøff og ærlig hånd.

- Kai?

- Jeg er en tydelig leder som tør å vis omsorg for de vi jobber sammen med, og så har jeg erfaring i politiske prosesser både fra partipolitikken og fra interessepolitikken som gjør at jeg har en god forståelse som bidrar til å få fram de beslutningene som tjener studentene best.

- Håkon?

- NSO er en tverrpolitisk organisasjon som gjør at vi ikke alltid er enige i alle politiske saker. Jeg har erfaring fra tverrpolitisk arbeid og er god på mobilisering, engasjement og kommunikasjon.

- Takk. Lykke til i kveld!

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.