Kvinnelige tillitsvalgte inviterer til herrekveld

- Vi setter veldig stor pris på de få mannlige sykepleierstudentene vi har, sier Silje Kippernes og Therese Svendsen. Nå inviterer de mennene til en herrekveld ved NTNU i Ålesund fredag.
Sykepleierstudiet: Det er kanskje ikke alltid lett å være mann på et kvinnedominert studium? Therese Svendsen (bakerst) og Silje Kippernes, begge studenttillitsvalgt, har tatt initiativet til en herrekveld for de mannlige studentene. (Foto: Privat)

Sykepleierstudiet: Det er kanskje ikke alltid lett å være mann på et kvinnedominert studium? Therese Svendsen (bakerst) og Silje Kippernes, begge studenttillitsvalgt, har tatt initiativet til en herrekveld for de mannlige studentene. Foto: Privat

Fortsatt er det slik at det er flest kvinnelige studenter på sykepleierstudiet, noe som også gjelder for studiet i Ålesund. Kippernes og Svendsen, som er studenttillitsvalgt, anslår at det på hvert kull er om lag 120 studenter og av disse er det om lag10-15 menn.

- Det er mange ekstra tiltak for kvinner i utradisjonelle yrker slik at de skal føle tilhørighet og bli godt kjent. Vi ønsker å gjøre det samme overfor våre mannlige medstudenter, sier de to engasjerte studenttillitsvalgte ved Institutt for helsevitenskap i Ålesund.

De er også inspirert av kampanjen «Mann kan bli sykepleier» i regi av Norsk sykepleierforbund, som nettopp skal oppmuntre menn til å velge sykepleieryrket. Derfra får de premier, mens instituttet stiller opp med gratis pizza. Herrekvelden arrangeres på Banken studenthus fredag kveld.

- Hvorfor en egen kveld for menn, kan ikke alle på studiet samles og bli kjent?

- Det er så mange kvinner i dette yrket og de er sammen med oss på studiet hele tida. Derfor blir det fint at de mannlige studentene kan mingle og bli kjent på tvers av kullet, svarer de.

Arrangørene  forteller at det setter sitt preg på studiet og yrket at kvinnedominansen er så stor. Den klokka sykepleierne har med seg på jobb, kalles for eksempel «søsterur», mens kroken over senga til pasienten heter for «søsterhjelp».

- Da kan det være fint at de blir kjent med hverandre og finne sin plass, sier Kippernes og Svendsen, som opplyser at også de få mannlige ansatte er invitert.

De to kvinnelige studenttillitsvalgte er konsekvente. Selv om de arrangerer herrekvelden, har de tenkt å holde seg unna fredag kveld. Den eneste mannlige tillitsvalgte, Bjørn Magnar Kampenhøi, skal være konferansier og lede showet. Det blir blant annet et foredrag med en av veilederne deres som forteller hvordan det er å være mann i sykepleieryrket.

- Interessen har vært stor, vi har fått tilbakemeldinger på at studentene er klare for en slik kveld. Vi tror dette vil bli en positiv opplevelse for dem, sier Therese Svendsen og Silje Kippernes.  

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.