Langt flere vil ta bachelor i Forsvaret

Flere søker seg til Forsvarets utdanningstilbud. Mens det i 2016 var 1.174 søkere, er antallet i år 1 716 fire dager før fristen går ut.
La om utdanningen. Forsvaret har samlet all utdanning under Forsvarets høgskole og man kan nå søke krigsskole, det som er bachelor, rett fra videregående. For å bli befal må man nå ha førstegangstjeneste og jobbe som vervet spesialist i etterkant før man kan søke befalsskole.
(Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix)

La om utdanningen. Forsvaret har samlet all utdanning under Forsvarets høgskole og man kan nå søke krigsskole, det som er bachelor, rett fra videregående. For å bli befal må man nå ha førstegangstjeneste og jobbe som vervet spesialist i etterkant før man kan søke befalsskole. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen sier han er godt fornøyd med de midlertidige tallene.

– Personellet er vår viktigste ressurs, og jeg er meget tilfreds med at Forsvaret oppfattes som et attraktivt sted å jobbe, sier han i en pressemelding.

Tallene er hentet inn 11. april, fire dager før fristen utløper. Basert på erfaring fra tidligere år forvente Forsvaret en god del søkere inn mot søknadsfristen.

Forsvaret har samlet all utdanning under Forsvarets høgskole og man kan nå søke krigsskole, det som er bachelor, rett fra videregående. For å bli befal må man nå ha førstegangstjeneste og jobbe som vervet spesialist i etterkant før man kan søke befalsskole.

– Omlegging til nytt personellsystem medfører selvfølgelig en risiko, men det ser altså ut som om mange har blitt motivert av mulighetene som ligger i den nye ordningen, sier Bruun-Hanssen.

Sjef Forsvarets høgskole, kontreadmiral Louise Dedichen, mener dette lover godt for det nye utdanningssystemet.

– Det er gledelig at så mange flere vil søke bachelorutdanning. Jeg tror kampen om plassene på opptaket blir tøffere enn på lenge, sier Dedichen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jenter til makten i Velferdstingets nye ledelse

Den nye ledelsen til Velferdstinget består av Ragnhild Karlsen Dalslåen, Stine Johannessen og Martine Lysebo.

Disse fem studentene stiller til NTNUs styre

Her kan du bedre kjent med kandidatene.

Råd fra dagens to representanter

- Stem på noen du tror har samme verdisett som deg, anbefaler Christoffer Vikebø Nesse.

Mange sivilingeniører og naturvitere står uten jobb

Ferske mastere innen teknologi og realfag sliter med å få relevante jobber. Mannlige sivilingeniører og kandidater med innvandrerbakgrunn strever mest, viser ny undersøkelse fra Nifu.