Kvinner til makten i Velferdstingets nye ledelse

Den nye ledelsen til Velferdstinget består av Ragnhild Karlsen Dalslåen, Stine Johannessen og Martine Lysebo.
Den nye ledelsen til Velferdstinget. F.V: Martine Lysebo, Ragnhild Karlsen Dalslåen og Stine Johannesen.
(Foto: Anniken R. Syvertsen)

Den nye ledelsen til Velferdstinget. F.V: Martine Lysebo, Ragnhild Karlsen Dalslåen og Stine Johannesen. Foto: Anniken R. Syvertsen

Onsdag 25.april ble det holdt valg i Rådssalen på Gløshaugen for å bestemme velferdstingets nye ledelse.

Avtroppende leder Thomas Krogstad Eriksen var ordstyrer under valget. Om forventinger til den nye lederen svarer han slik:

- Uansett hvem som blir valg så gjør hun ting på sin egen måte. Ikke bare fordi det er sånn det har blitt gjort før, men at hun kan ta egne og selvstendige valg. Det er viktig at en leder tør å feile og å gjøre ting galt, for det er det vi vokser på. Jeg håper også å se veldig mye nytt som velferdstinget ikke har gjort tidligere.

Selv fremhever Eriksen at noe av det beste med året som leder, var at han var med på å få nattbussen til å bli en del av periodebilletten til studenter.

- Det er jo veldig gøy å se at ting fungerer selv om ting tar veldig lang tid. Mesteparten av det vi jobber med er det jo studenter fem til ti år fram i tid som får se resultatene av, sier han.

Kvinner i ledelsen

Da kandidatene til Velferdstingets nye leder ble bedt om å komme fram, var det to forhåndsinnmeldte kvinner som reiste seg: Martine Lysebo(22) og Ragnhild Karlsen Dalslåen(23), skulle kjempe om å få flest stemmer.

I sin appell nevnte Lysebo at hun har vært med å opprette og grunnlegge «redd kjellerne», vært leder i linjeforeningen Nabla og har vært en stor støttespiller på daglig basis.

- Jeg har et stort engasjement og håper at folk kan tenke på meg som et frisk pust, sa Lysebo.

Der Lysebo, som studerer fysikk og matematikk, var mest opptatt av studentfrivilligheten og lavterskel-arrangementer for studenter, lå fokuset til Dalslåen på at studenter trenger tryggere rammer.

- Etter SHoT undersøkelsen i 2014 kom det fram at studenter sliter med helsa, er bekymret for økonomien og at de er ensomme. Jeg vil at vi skal komme med konkrete tiltak for å bedre studenter hverdag. Det viktigste det kommende året blir å jobbe med resultatene fra SHoT, sier Dalslåen.

Behøver strategi for SHoT

Etter votering gikk Ragnhild Karlsen Dalsåsen av med seieren i kampen om å bli Velferdstingets nye leder.

- Hva er det første du kommer til å gjøre, nå som du har blitt valgt?

- Jeg skal lese masse og snakke med Thomas om hva han har å lære meg. Jeg tror at veien må bli til mens vi går. Vi må begynne å utarbeide en strategi for SHoT-undersøkelsen, det er noe av det første jeg vil ta tak i. Det tror jeg er det viktigste, svarer den nyvalgte lederen.

Dalslåen tar en bachelor i samfunnsøkonomi, men må sette studiet på vent når hun går inn i heltidsstillingen som den nye lederen. Hun sier at hun både gleder og gruer seg til det store ansvaret, men får også frem at det er et ansvar hun er veldig klar til å ta på seg.

- Jeg gleder meg til å få lov til være med å bestemme ting og å jobbe for studentene i et helt år, jeg håper vi får til masse bra, sier hun.

Organisatorisk nestleder

Lars Føleide (38) og Stine Johannessen (22) stilte som kandidater til organisatorisk nestleder. Føleide går fjerde året Informatikk ,og Johannessen er ferdig med en bachelor i Europastudier med fordypning i engelsk denne våren.

Føleide er opptatt av å gjøre bolig- og idrettstilbudene for studentene bedre, og ønsker bidra til en bedre studentvelferd. Føleide har gjennom sine mange studieår hatt mange frivillige verv og stort engasjement, men måtte likevel se seg slått av Johannessen som vant valget. 

- Jeg vil at det skal være likevekt mellom organisatorisk nestleder og leder, at jeg blir opplyst om alt som foregår og at det er en som spiller på lag, svarte Johannessen på spørsmål om hva som forventes av den nye lederen.

Helse og idrett er ar hjertesaker for Johannessen. Hun brenner spesielt for velferdspolitikk og mener at en god studiehverdag starter med at studentene har det bra.

- Jeg har lyst til å øke synligheten til Velferdstinget for studentene og å jobbe hardt med markedsføring for å oppnå større interesse, s Johannessen i sluttappellen.

Politisk nestleder

Det som tidligere var en 100 prosents stilling har nå blitt delt i to. Halvparten av stillingen går til Study Trondheim, hvor man jobber med å fremme studentfrivilligheten i Trondheim. Lars Føleide, Martine Lysebo og Jørgen Sunnvoll var de tre kandidatene som stilte. Et av spørsmålene de måtte svare på var hva de ville gjøre med de resterende 50 prosent som ikke går til Study Trondheim.

- Banke på døra til politikere og snakke med SiT. Bruke den stemmen jeg har, være tilgjengelig, svarte Lysebo, som senere vant valget.

Vinneren Lysebo beskrev seg selv som en kreativ person som tør å tenke nytt og stort, og som har et engasjement som smitter.

- Det er ingen tvil om at det jeg brenner mest for er lavterskel studentmøteplasser, og jeg vil jobbe for å få slike tilbud i alle organisasjoner som Velferdstinget er knyttet til.

Med Ragnhild Dalslåen som leder, Stine Johannesen som organisatorisk nestleder og Martine Lysebo som politisk nestleder består den nye ledelsen kun av kvinner.

- Det er valgt to andre utrolig dyktige unge kvinner, og jeg gleder meg til å samarbeide med dem, sier Dalslåen.

Deltidsstillingene

Til slutt var det deltidsstillingene til arbeidsutvalget som skulle fylles, og de som ble valgt var:

·       Jørgen Sunnvoll

·       Tyler Stewart

·       Kristina Karlsen

·       Robin Andrè Due Herrmann

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg tror ikke folk aner hvor mye festing det er på campus

I snitt er det snaut seks fester med alkohol på NTNU hver dag. - Trondheim er studentby nummer én, og da blir det raskt sånn, sier faglederen for NTNU Vakt og service.

Medarbeidersamtalen ble tatt i Nidelva

Da sjefen gav medarbeiderne makten til å bestemme lokasjon for årets medarbeidersamtale, fikk Egil Galaaen Gjølme en spesiell idé.

Sensurfrist:

Stend det verkeleg so bra til?

Studentane må være bra nøgde med studieprogrammet sitt når det er sensurfristen som opptek dei, skriv Lars Lundheim i denne ytringen.

Rektor ved Nord avgår:

- Valgte selv å gå av

Bjørn Olsen varslet fredag ettermiddag at han fratrer som rektor ved Nord universitet. Han går av på dagen, og han går etter eget ønske.