Råd fra dagens to representanter

- Stem på noen du tror har samme verdisett som deg, anbefaler Christoffer Vikebø Nesse.
Anja Beate Andersen og Christoffer Vikebø Nesse er avtroppende styremedlemmer, og sier at studentrepresentantene må lære raskt i stillingen som styremedlem.
(Foto: Anette Sivertstøl)

Anja Beate Andersen og Christoffer Vikebø Nesse er avtroppende styremedlemmer, og sier at studentrepresentantene må lære raskt i stillingen som styremedlem. Foto: Anette Sivertstøl

Anja Beate Andersen og Christoffer Vikebø Nesse har vært studentrepresentanter i NTNU-styret i ett år. De begge er enig om at å lære raskt er en viktig egenskap for studentrepresentantene.

-Man skal gå fra å ha et snevert syn på sitt eget studieprogram til å løfte blikket opp på et NTNU-nivå. Det er mye du skal lære. For eksempel det å ha oversikt over alle fakultetene kan være en stor utfordring, forteller Andersen, som understreker at engasjement også er viktig i stillingen.

-Man må ha et hovmesterblikk og se helheten. Men man må også være god på å argumentere, og bruke de riktige argumentene, legger Nesse til.

Andersen påpeker at det viktigste en studentrepresentant i styret må tenke på er å tørre å spørre.

- Hvis du har fått en sak du helt ikke har forstått poenget med, må du være flink til å spørre. Enten noen som kan hjelpe deg eller noen som kan vise vei til noen som kan hjelpe. Samtidig er det viktig å tenke på at NTNU er i tre byer. Man må ikke glemme seg bort fordi man jobber i Trondheim. Man kan få litt skylapper og glemme at det man gjør påvirker også Ålesund og Gjøvik, sier hun.

- Studentene blir hørt

Studentrepresentantene i NTNU-styret jobber fulltid og har oppgaven med å gi et studentperspektiv på ulike saker. Utenom det å faktisk sitte i styremøter, bruker studentrepresentantene mye tid på å snakke med studenter og ulike tillitsvalgte på de mange fakultetene og instituttene på NTNU. Dette for å få et mest mulig helhetlig bilde av hva studentene bryr seg om.

Valgoppslutningen blant studenter har vært liten. I fjor var den på 14,83 prosent, noe som var høyere enn ved tidligere år.

Nesse sier at studentrepresentantene behandler svært viktige saker og at studentene blir hørt i NTNU-styret. Noe Nesse mener er et argument for at studenter bør stemme.

- Du må stemme inn noen du tror har samme verdisett som deg. Fordi du ikke vet hva som blir den store saken om ett år, er det betryggende å vite at du har stemt inn studentrepresentanter med samme verdigrunnlag som deg selv, sier Nesse.

Andersen mener at hvis mange studenter stemmer, har studentrepresentantene mer legitimitet i studentmassen. I år blir det brukt valgomat, noe Nesse og Andersen håper kan bidra til økt valgoppslutning blant studentene.

-Det blir spennende å se om den har noe effekt, sier Andersen.

Valget blir avholdt mellom 30. april og 6. mai. Etter universitets-og høyskoleloven skal det være en kvinne og en mann i styret. Vinnerne skal starte sin periode 1. august 2018 og sitte frem til 31.juli 2019.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.