Tidligere studentleder har fått jobb på Slottet

Guri Ofstad Varpe er ansatt som ny kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff.
Guri Ofstad Varpe blir ny kommunikasjonssjef på Slottet. (Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff)

Guri Ofstad Varpe blir ny kommunikasjonssjef på Slottet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Varpe har 20 år bak seg fra kommunikasjonsfaget.

46-åringen har også jobbet innen organisasjonsliv, privat næringsliv, politisk virksomhet og mediebransjen, opplyser Slottet.

I studietida var hun leder i Norsk studentunion i Bergen. Hun var også tilknyttet Rosso, som var en radikal og sosialistisk studentorganisasjon med mål å forene kreftene på venstresida.

Hun har tidligere arbeidet som journalist i TV 2 og vært informasjonssjef i Arbeidsgiverforeningen Spekter. I perioden 1997–99 var hun ansatt i Sosialistisk Venstreparti.

Varpe er også utdannet cand.mag. med fagene historie og sammenlignede politikk fra Universitetet i Bergen.

– Det har vært stor interesse om denne stillingen med mange gode kandidater, sier fungerende kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold Reitan ved Slottet til Kampanje.

Guri Ofstad Varpe tiltrer sin nye stilling 1. juni og kommer fra stillingen som direktør i Burson-Marsteller der hun har ledet PR-byråets medieavdeling. Hun etterfølger Marianne Hagen som ble statssekretær i Utenriksdepartementet i november i fjor.

Stillingen som informasjonssjef for Slottets kommunikasjonssjef er en utfordrende oppgave. PR-håndteringen etter det nylige Se og Hør-oppslaget om Marius Borg Høiby har blitt kritisert av flere eksperter.

Flere mente kronprinsparet og kommunikasjonsavdelingen selv bidro til å gi Se og Hørs forsideoppslag enda større oppmerksomhet, skriver Kampanje.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.