Hanna Flood ny leder for norske utenlandsstudenter

Hanna Flood er valgt til president i ANSA, foreningen for norske studenter i utlandet.
Hanna Flood er nye leder for foreningen for norske studenter i utlandet for studieåret 2018-19. 
        
            (Foto: ANSA)

Hanna Flood er nye leder for foreningen for norske studenter i utlandet for studieåret 2018-19.  Foto: ANSA

(Saken er bygget ut med intervlu med Flood.)

Valget skjedde på generalforsamlingen som holdes i Oslo denne helgen, skriver ANSA i en pressemelding. Flood, som har studert i Storbritannia og Tyskland, tar fatt på den nye jobben mandag.

– Det er en helt fantastisk følelse å ha fått tillit fra medlemmene til å representere ANSA det kommende året! ANSA er verdens beste organisasjon, og jeg er så takknemlig for muligheten til å vie det neste året mitt til å gjøre den enda bedre, forteller en begeistret president. 

I året som kommer, vil hun skaffe ANSA flere medlemmer og styrke engasjementet internt. I tillegg ser hun fram til å jobbe med den kommende stortingsmeldingen om studier i utlandet.

Bedring av utenlandsstudentenes kår står høyest på den nye ANSA-presidentens prioriteringsliste.

- Skal ikke koste mer å studere ute

- Vi vil at flere studenter skal ta studieopphold i utlandet. Det er noen hindre som må bygges ned for at det målet skal nås, sier Flood til Universitetsavisa.

Det er et overordnet mål for ANSA at det ikke skal koste mer å studere i utlandet som å ta hele utdanningen hjemme i Norge.

- Et konkret mål vi jobber for er å gjøre mer av lånet om til stipend for bachelorstudenter, sier den nyvalgte ANSA-presidenten.

Selv har hun tatt hele utdanningen i utlandet – en bachelor i fysikk i England og tyskutdanning i Berlin.

Kina og Japan mer pop

Tradisjonelt er det de engelskspråklige landene Stor-Britannia, USA og Australia som er de mest populærere. Imidlertid har land som Kina og Japan seilt opp som stadig flere unges førstevalg de senere årene, forteller Flood.

Ved siden av at det er dyrt å studere ved mange universiteter rundt om i verden, er det gjerne de høyt presterende studentene som tar mye av utdanningen utenfor Norges grenser.

- Er det litt slik at man setter likhetstegn mellom ANSA og Mensa?

- Vi vil ikke at det skal kjennes uoppnåelig å ta utenlandsutdanning. Nettopp derfor er det nødvendig å bygge ned hindre, ikke minst de av økonomisk art, svarer Hanna Flood.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge i front med åpen publisering hos Elsevier

Etter nye forhandlingsrunder har norske forskningsinstitusjoner signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier som gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler innenfor en bærekraftig økonomi.

Inngår ny avtale med Elsevier

Det blir nå mulig for norske forskere å publisere åpent i de aller fleste av forlagets tidsskrifter. Det var Elsevier som tok initiativet til nye forhandlinger, ifølge prorektor Bjarne Foss.

NTNU i tenkeboksen:

Ledere kan bli straffet økonomisk hvis midlertidigheten ikke går ned

NTNU vurderer om det skal svi på pungen for dekaner og instituttledere som ikke lykkes med å redusere antallet midlertidig ansatte.

Vil ha slutt på at lærerstudenter studerer minst

Framtidens lærere er blant dem som bruker minst tid på studiene.