Immatrikulering i Ålesund:

– Lær å vær litt sunnmøring!

Viserektor i Ålesund hadde en klar oppfordring til de nytilflyttede studentene under årets immatrikulering.
Viserektor Annik Magerholm Fet ved NTNU Ålesund benyttet anledningen til å skryte av studiebyen og studentengasjementet, og oppfordret studentene til å la seg inspirere av den sunnmørske ånden. 
    
      (Foto: Tone Molnes/NTNU)

Viserektor Annik Magerholm Fet ved NTNU Ålesund benyttet anledningen til å skryte av studiebyen og studentengasjementet, og oppfordret studentene til å la seg inspirere av den sunnmørske ånden.  Foto: Tone Molnes/NTNU

Aulaen i Ålesund var fylt med håpefulle studenter da de nesten tusen nye studentene ved NTNU i Ålesund skulle immatrikuleres onsdag formiddag.

– Det er mange forventninger til denne dagen, og det er mye som skal skje. Jeg foreslår at vi alle sammen bare trekker pusten dypt ned i magen, og tenker at dette kommer til å gå helt fint, beroliget konferansier Maria Dahle Bekjorden studentene med, før hun introduserte NTNUs akademiske prosesjon, og rektor Gunnar Bovim fikk ordet.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Tett på næringslivet

Han framhevet mulighetene havet gir Ålesund, og oppfordret studentene til å involvere seg både faglig og sosialt.

– Dette er et campus hvor nesten alle blir kjent med alle, men ikke la det være en sovepute. Ikke tenk at den ved siden av deg på forelesning nødvendigvis har det bra. Selv i et nært og oversiktlig studiemiljø er det noen som kjenner på ensomhet.

LES MER: Slik var immatrikuleringen i Gjøvik

LES MER: Slik var immatrikuleringen i Trondheim

Campus Ålesund sine tette bånd til næringslivet var også tydelig i valg av hovedtaler, visekonsernsjef og styreleder Tore Ulstein i Ulsteingruppen. Han fulgte opp rektors tanker om havrommet, og ba studentene med på laget når næringene skal utvikles videre.

– Det er grunnleggende viktig å utvikle en innovasjonskultur. Norge har veldig mye bra, og så har vi noen grunnleggende utfordringer med tanke på å øke verdiskapingen. Jeg tror ikke vi finner bare én næring som erstatter olje og gass, men et sett med næringer, mener Ulstein.

Hardt arbeid lønner seg

Styrelederen mener de som virkelig får det til har lært seg å mestre tre ting.

– Det handler om å kunne, å ville og å få lov til. Å bygge kunnskap er helt nødvendig, men ikke tilstrekkelig. Du må også ha dette vilje-elementet, som går på holdningen og innstillingen. Jeg blir veldig lite imponert over folk som har bra resultater, men ikke har gjort noe for å få det til, sa Ulstein til studentene.

Rektor Gunnar Bovim kom inn i akademisk prosesjon, sammen med visekonsernsjef og styreleder Tore Ulstein i Ulsteingruppen.  
    
      (Foto: Sissel Basso/NTNU)

Rektor Gunnar Bovim kom inn i akademisk prosesjon, sammen med visekonsernsjef og styreleder Tore Ulstein i Ulsteingruppen.   Foto: Sissel Basso/NTNU

 

Han oppfordret studentene til å være nysgjerrige, og lære seg å tilegne seg kunnskap. Men også til å kose seg i studietida.

– Nyt denne tiden i livet deres, hvor dere har enorme muligheter til å utvikle dere og bygge nye vennskap. Ha det kjekt!

– Lær å vær litt sunnmøring!

Viserektor Annik Magerholm Fet ved NTNU Ålesund fortalte at hun er stolt over at så mange har valgt Ålesund som sin studieby, og kalte de oppmøtte for “kremen av kremen”. Hun håper de nye studentene blir med på å løse de store utfordringene vi står foran, deriblant plastforurensningen.

– Vi må ikke la ressursene gå til spille, men bruke dem til noe nytt. Det er også i tråd med den sunnmørske ånden, og det er på denne måten industrieventyret på Sunnmøre har blitt skapt.

Viserektoren roste studentfrivilligheten i byen, og ba de nye studentene ta organisasjonene i bruk. Hun hadde dessuten en egen oppfordring til tilflytterne:

– Lær å vær litt sunnmøring!

Framsnakket engasjement

Studentforeningene fikk også presentert seg. Leder Håkon Fivelstad for Ålesund Studentsamfunn og leder Jim Andre Gjerde for Studentparlamentet rappellerte ned veggen på hver sin side av scenen, i ekte Mission Impossible-stil.

– Ikke vær redd for å være deg selv her i Ålesund. Vi er tusen nye studenter, med ulik bakgrunn, religion og vaner. Respekter hverandre, sa Fivelstad.

Det var studenter langs alle veggene i aulaen i Ålesund under immatrikuleringen onsdag formidddag. Seremonien markerer starten på fadderuker og studietid. 
    
      (Foto: Sissel Basso/NTNU)

Det var studenter langs alle veggene i aulaen i Ålesund under immatrikuleringen onsdag formidddag. Seremonien markerer starten på fadderuker og studietid.  Foto: Sissel Basso/NTNU

 

Fadderansvarlige Patricia Larsen og Mathias Dybvik introduserte studentlivet som ulike løyper, hvor det var underforstått at å engasjere seg definitivt ga deg størst utbytte, selv om løypa til tider kanskje var litt kronglete.

– Det aller viktigste er de menneskene du møter på disse veiene, dem er det vitktig å ta vare på. Våre største oppfordring er denne: Vær åpen, vær en støttespiller, vær et medmenneske. Hvis ikke kommer du til å gå glipp av så fantastisk mange fine mennesker, sa Dybvik.

Artist Lisa Uhlen bidro underveis med musikalsk underholdning.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.