Regjeringen vil bygge 2200 nye studentboliger

Til sammen 2.188 studentboliger skal bygges i 14 norske byer, opplyser regjeringen, som har økt kostnadsrammen og tilskuddet til studentboliger.
Regjeringen vil bygge mange nye boliger for studenter. Men de nye studentboligene i Røverdalen, NTNU Gjøvik, lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok. 
        
            (Foto: Espen H. Bjørgan)

Regjeringen vil bygge mange nye boliger for studenter. Men de nye studentboligene i Røverdalen, NTNU Gjøvik, lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.  Foto: Espen H. Bjørgan

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

I lanseringen av studentboligsatsingen i 2015, ble regjeringen enige om å øke antallet nye studentboliger i året fra 2.000 til 2.200. I satsingen ble det satt et mål om at 20 prosent av studentene kunne få mulighet til å bo i studentbolig, men i sommer hadde kun 15 prosent av studentene den muligheten. 

Satsingen har imidlertid gitt flere studenter botilbud, og det er i dag 1.720 færre studenter i kø enn på samme tid i fjor, ifølge en fersk undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO). Undersøkelsen viser at det nå er 10.612 studenter i boligkø.

– Dette er gode tall, men det skal ikke være en hvilepute. Køene er fortsatt for lange, slår Nybø fast.

– Behovet for flere studentboliger er fortsatt veldig stort. Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter å øke antall studieplasser, må de også øke byggetakten de neste årene. Vi må kunne konsentrere oss om studiene og ikke om å finne et sted å bo, selv om vi blir flere studenter, sier leder Håkon Randgaard Mikalsen i NSO.

Her skal de nye boligene komme:

* Blindern i Oslo får 315 nye hybler.

* Campus Bø i Bø får 300 nye hybler.

* Lunden Torv i Kristiansand får 300 nye hybler.

* Bjølstad V i Fredrikstad får 220 nye hybler.

* Remmen II i Halden får 180 nye hybler.

* Gosen i Stavanger får 160 nye hybler.

* Røstad i Levanger får 150 nye hybler.

* Campus Harstad i Harstad får 120 nye hybler.

* Heltne 2 i Volda får 120 nye hybler.

* Elvesletta på Svalbard får 100 nye hybler.

* Campus Ålesund får 81 nye hybler.

* Kaialund i Mo i Rana får 60 nye hybler.

* Frydenbø II i Bergen får 52 nye hybler.

* Vieråsen i Førde får 30 nye hybler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.