Regjeringen vil bygge 2200 nye studentboliger

Til sammen 2.188 studentboliger skal bygges i 14 norske byer, opplyser regjeringen, som har økt kostnadsrammen og tilskuddet til studentboliger.
Regjeringen vil bygge mange nye boliger for studenter. Men de nye studentboligene i Røverdalen, NTNU Gjøvik, lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.
(Foto: Espen H. Bjørgan)

Regjeringen vil bygge mange nye boliger for studenter. Men de nye studentboligene i Røverdalen, NTNU Gjøvik, lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok. Foto: Espen H. Bjørgan

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

I lanseringen av studentboligsatsingen i 2015, ble regjeringen enige om å øke antallet nye studentboliger i året fra 2.000 til 2.200. I satsingen ble det satt et mål om at 20 prosent av studentene kunne få mulighet til å bo i studentbolig, men i sommer hadde kun 15 prosent av studentene den muligheten. 

Satsingen har imidlertid gitt flere studenter botilbud, og det er i dag 1.720 færre studenter i kø enn på samme tid i fjor, ifølge en fersk undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO). Undersøkelsen viser at det nå er 10.612 studenter i boligkø.

– Dette er gode tall, men det skal ikke være en hvilepute. Køene er fortsatt for lange, slår Nybø fast.

– Behovet for flere studentboliger er fortsatt veldig stort. Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter å øke antall studieplasser, må de også øke byggetakten de neste årene. Vi må kunne konsentrere oss om studiene og ikke om å finne et sted å bo, selv om vi blir flere studenter, sier leder Håkon Randgaard Mikalsen i NSO.

Her skal de nye boligene komme:

* Blindern i Oslo får 315 nye hybler.

* Campus Bø i Bø får 300 nye hybler.

* Lunden Torv i Kristiansand får 300 nye hybler.

* Bjølstad V i Fredrikstad får 220 nye hybler.

* Remmen II i Halden får 180 nye hybler.

* Gosen i Stavanger får 160 nye hybler.

* Røstad i Levanger får 150 nye hybler.

* Campus Harstad i Harstad får 120 nye hybler.

* Heltne 2 i Volda får 120 nye hybler.

* Elvesletta på Svalbard får 100 nye hybler.

* Campus Ålesund får 81 nye hybler.

* Kaialund i Mo i Rana får 60 nye hybler.

* Frydenbø II i Bergen får 52 nye hybler.

* Vieråsen i Førde får 30 nye hybler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UHR-konferansen 2018:

Pris for kvalitet i utdanningen gikk til Høgskolen på Vestlandet

Oslo: Utdanningskvalitetprisen 2018 går til ePraktisk ved Høgskolen på Vestlandet.

Stipendstriden:

- De sviktet oss på målstreken

Regjeringens forslag til ny konverteringsordning for studiestøtte overlevde budsjettforhandlingene med Krf. - Vi er veldig skuffet, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder for Norsk studentorganisasjon.

HF-fakultetet må trekke i de økonomiske bremsene

Lavere bevilgninger gjør at Det humanistiske fakultet må vise økonomisk måtehold fremover, med med 26 millioner på bok kan de glatte ut de verste duppene. - Det er ingen krise, men vi må være forberedt på at vi får en liten dupp i økonomien, sier dekanen.