Regjeringen vil bygge 2200 nye studentboliger

Til sammen 2.188 studentboliger skal bygges i 14 norske byer, opplyser regjeringen, som har økt kostnadsrammen og tilskuddet til studentboliger.
Regjeringen vil bygge mange nye boliger for studenter. Men de nye studentboligene i Røverdalen, NTNU Gjøvik, lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.
(Foto: Espen H. Bjørgan)

Regjeringen vil bygge mange nye boliger for studenter. Men de nye studentboligene i Røverdalen, NTNU Gjøvik, lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok. Foto: Espen H. Bjørgan

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

I lanseringen av studentboligsatsingen i 2015, ble regjeringen enige om å øke antallet nye studentboliger i året fra 2.000 til 2.200. I satsingen ble det satt et mål om at 20 prosent av studentene kunne få mulighet til å bo i studentbolig, men i sommer hadde kun 15 prosent av studentene den muligheten. 

Satsingen har imidlertid gitt flere studenter botilbud, og det er i dag 1.720 færre studenter i kø enn på samme tid i fjor, ifølge en fersk undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO). Undersøkelsen viser at det nå er 10.612 studenter i boligkø.

– Dette er gode tall, men det skal ikke være en hvilepute. Køene er fortsatt for lange, slår Nybø fast.

– Behovet for flere studentboliger er fortsatt veldig stort. Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter å øke antall studieplasser, må de også øke byggetakten de neste årene. Vi må kunne konsentrere oss om studiene og ikke om å finne et sted å bo, selv om vi blir flere studenter, sier leder Håkon Randgaard Mikalsen i NSO.

Her skal de nye boligene komme:

* Blindern i Oslo får 315 nye hybler.

* Campus Bø i Bø får 300 nye hybler.

* Lunden Torv i Kristiansand får 300 nye hybler.

* Bjølstad V i Fredrikstad får 220 nye hybler.

* Remmen II i Halden får 180 nye hybler.

* Gosen i Stavanger får 160 nye hybler.

* Røstad i Levanger får 150 nye hybler.

* Campus Harstad i Harstad får 120 nye hybler.

* Heltne 2 i Volda får 120 nye hybler.

* Elvesletta på Svalbard får 100 nye hybler.

* Campus Ålesund får 81 nye hybler.

* Kaialund i Mo i Rana får 60 nye hybler.

* Frydenbø II i Bergen får 52 nye hybler.

* Vieråsen i Førde får 30 nye hybler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.