Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 
Karrieredag på NTNU: De fleste masterstudenter får relevante jobber, ivser en ny undersøkelse. 
        
            (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Karrieredag på NTNU: De fleste masterstudenter får relevante jobber, ivser en ny undersøkelse.  Foto: Sølvi W. Normannsen

Blant dem som tar master i psykologi og teknologifag er det kun 3 og 6 prosent som tilsynelatende får en jobb der de ikke trenger utdannelsen på det nivået, mens prosentandelen er på hele 29 prosent blant humanister, skriver Dagens Næringsliv. 

Tallene gjengis i en ny rapport fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) og viser ifølge avisa at myten om den såkalte mastersyken er sterkt overdrevet. Mastersyken, som vil si at flere enn det samfunnet har bruk for tar en mastergrad, er også tidligere blitt argumentert mot, blant annet i 2015, da en OECD-rapport faktisk viste at Norge heller burde være bekymret for at for få tar høyere utdanning enn for mange.

Det er i NIFU-rapporten i tillegg sett på hvor viktig karakterer er. Også her varierer det basert på hvilket fag man har studert. Generelt ser det ikke ut til at karakterer fra videregående betyr noe for hvorvidt man har relevant jobb etter en master, men blant dem som fikk A på masteroppgaven hadde 89 prosent relevant jobb, mens prosentandelen var på 82 prosent for dem som fikk C.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.