5.200 har signert underskriftskampanje

Mange av Norges største organisasjoner for elever og studenter samles om å protestere mot regjeringens forslag om stipendkutt for norske studenter.

Underskriftkampanjen, som ble åpnet i helgen har tirsdag ettermiddag samlet mer enn 5.200 signaturer, forteller nestleder i Norsk studentorganisasjon, Marte Øien.

Unge funksjonshemmede, Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Unio-studentene, Elevorganisasjonen, NSF Student, ANSA, NITO Studentene og Norsk studentorganisasjon (NSO) står bak oppropet.

– Nå har også Auf, Rød Ungdom og KrfU stilt seg bak underskriftskampanjen, sier Øien til Universitetsavisa.

I ettertid har også Norsk Sjøoffisersforbund, NTL-ung, Sosialistisk ungdom og Grønne studenter skrevet seg på støttelisten til kampanjen.

LES OGSÅ Gjermund Kvernmo Langset: - Truer studenter på fattigdomsgrensa

LES OGSÅ Marianne Synnes: - Nei, forslaget gir ikke økte forskjeller

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

– Enormt engasjement

Øien sier de visste at saken engasjerte mange.

– Men vi visste ikke at engasjementet var så enormt stort, sier hun.

27. november skal Stortinget behandle forslaget om å stramme inn dagens ordning for stipend hos Lånekassen.

– Vi håper vi med denne kampanjen klarer å sende et sterkt signal til Stortinget om å stemme ned forslaget, sier hun.

Kutter i stipendet

Organisasjonene reagerer på regjeringens forslag om å stramme inn dagens ordning for stipend hos Lånekassen. Forslaget går ut på å kutte i stipendet dersom man ikke fullfører en grad. Ifølge Regjeringen vil forslaget gi en innsparing på 256,4 millioner kroner i statsbudsjettet for 2019.

Studentene mener forslaget legger alt ansvar for frafall over på studentene fremfor å ta tak i utfordringene som bidrar til at studenter ikke fullfører. De er bekymret for alle studenter som møter barrierer for å fullføre sin grad, som sykdom, manglende tilrettelegging i studietiden, dårlig rådgivning eller andre forståelige grunner. Disse vil nå straffes med høyere gjeld. Mindre fleksibilitet vil også kunne føre til at flere vegrer seg for å begynne på høyere utdanning eller ta etter- og videreutdanning.

Lenke til oppropet

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

37 ansatte ved Oslomet sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering

37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets medarbeiderundersøkelse.

NTNUs jentesatsning inspirerer andre nordiske universiteter

Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av Jenteprosjektet Ada, sier finske Marja Niemi.

GDPR og forskning:

- Dette er en forskningsvennlig reform

Norsk senter for forskningsdata omtaler GDPR som en forskningsvennlig reform, selv om den fører med seg noen strengere krav til norske forskere.

Nybø mener det er opp til universitetene å vurdere om det skal være lærerutdanning i distriktene

Under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget ble statsråd Iselin Nybø konfrontert med den ventede lærermangelen i norsk skole.