Stipendstriden:

Ansa demonstrerer mot endringen i ti land

Også de internasjonale studentene demonstrerer denne uken mot omleggingen av stipendordningen. Ansa har organisert demonstrasjoner i Australia, Brasil, Latvia, USA, England, Tyskland, Polen, Spania, Ungarn og Sverige.
Øverst fra venstre: Melbourne(Australia), Rio de Janeiro(Brasil), Riga(Lativa), San Fransisco(USA). Andre linje fra venstre: Exeter(England), München(Tyskland), Los Angeles(USA), Krakow(Polen). Tredje linje fra venstre: Leeds(England), Madrid(Spania), Pecs(Ungarn), Stockholm(Sverige). Fjerde linje fra venstre: Barcelona(Spania), Barcelona (Spania), Poznan(Polen) og Bydgoszcz(Polen). 
        
            (Foto: Ansa)

Øverst fra venstre: Melbourne(Australia), Rio de Janeiro(Brasil), Riga(Lativa), San Fransisco(USA). Andre linje fra venstre: Exeter(England), München(Tyskland), Los Angeles(USA), Krakow(Polen). Tredje linje fra venstre: Leeds(England), Madrid(Spania), Pecs(Ungarn), Stockholm(Sverige). Fjerde linje fra venstre: Barcelona(Spania), Barcelona (Spania), Poznan(Polen) og Bydgoszcz(Polen).  Foto: Ansa

Også de norske utvekslingsstudentene stiller seg bak oppropet mot regjeringens forslag til ny konverteringsordning for studiestøtten, selv om tidssonene gjør det vanskelig for dem å demonstrere samtidig som studentene i Norge.

- Vi ønsker også å markere vår misnøye med det skisserte stipendkuttet, men ettersom vi befinner oss i mange forskjellige tidssoner valgte vi å lage en kollasj for å vise at vi står sammen med våre medstudenter i Norge, selv om vi er spredt over hele verden, sier Hanna Flood, president i ANSA, foreningen for norske studenter i utlandet.

Regjeringens forslag til ny konverteringsordning for studiestøtten rammer dem på samme måte som andre studenter.

- Det må være rom for å ikke være en perfekt A4-student. Dersom man ønsker å få flere gjennom må man heller se på tiltak som bedre oppfølging under studiene og bedre rådgivning i videregående. Student-Norge står samlet om at stipendkutt ikke er løsningen på frafall, og nå mener vi det er på sin plass at politikerne hører på oss, sier Flood.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.