Stipendstriden:

Ansa demonstrerer mot endringen i ti land

Også de internasjonale studentene demonstrerer denne uken mot omleggingen av stipendordningen. Ansa har organisert demonstrasjoner i Australia, Brasil, Latvia, USA, England, Tyskland, Polen, Spania, Ungarn og Sverige.
Øverst fra venstre: Melbourne(Australia), Rio de Janeiro(Brasil), Riga(Lativa), San Fransisco(USA). Andre linje fra venstre: Exeter(England), München(Tyskland), Los Angeles(USA), Krakow(Polen). Tredje linje fra venstre: Leeds(England), Madrid(Spania), Pecs(Ungarn), Stockholm(Sverige). Fjerde linje fra venstre: Barcelona(Spania), Barcelona (Spania), Poznan(Polen) og Bydgoszcz(Polen).
(Foto: Ansa)

Øverst fra venstre: Melbourne(Australia), Rio de Janeiro(Brasil), Riga(Lativa), San Fransisco(USA). Andre linje fra venstre: Exeter(England), München(Tyskland), Los Angeles(USA), Krakow(Polen). Tredje linje fra venstre: Leeds(England), Madrid(Spania), Pecs(Ungarn), Stockholm(Sverige). Fjerde linje fra venstre: Barcelona(Spania), Barcelona (Spania), Poznan(Polen) og Bydgoszcz(Polen). Foto: Ansa

Også de norske utvekslingsstudentene stiller seg bak oppropet mot regjeringens forslag til ny konverteringsordning for studiestøtten, selv om tidssonene gjør det vanskelig for dem å demonstrere samtidig som studentene i Norge.

- Vi ønsker også å markere vår misnøye med det skisserte stipendkuttet, men ettersom vi befinner oss i mange forskjellige tidssoner valgte vi å lage en kollasj for å vise at vi står sammen med våre medstudenter i Norge, selv om vi er spredt over hele verden, sier Hanna Flood, president i ANSA, foreningen for norske studenter i utlandet.

Regjeringens forslag til ny konverteringsordning for studiestøtten rammer dem på samme måte som andre studenter.

- Det må være rom for å ikke være en perfekt A4-student. Dersom man ønsker å få flere gjennom må man heller se på tiltak som bedre oppfølging under studiene og bedre rådgivning i videregående. Student-Norge står samlet om at stipendkutt ikke er løsningen på frafall, og nå mener vi det er på sin plass at politikerne hører på oss, sier Flood.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Vanskeligere å bruke Ny-Ålesund til forskningsbasert undervisning

– Det er manglende interesse for å bruke Ny-Ålesund for å utdanne neste generasjons polarforskere, sier professor Geir Johnsen. Problematikken ble nylig tatt opp i et skriftlig sprøsmål i Stortinget.

Frp-topp enig i at studentene sutrer

Studentene har ingen grunn til å klage på innstramminger i stipendordningen, mener utdanningskomiteens leder Roy Steffensen (Frp).

Kjønnsforskningens venner og uvenner ti år etter Hjernevask

Hva har TV-serien Hjernevask og den kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson til felles? Fenomenene er uttrykk for samme tendens i tiden, skriver Agnes Bolsø.

NTNUs første meritterte førstelektor

– Å merittere en førstelektor har en viktig signaleffekt, det tydeliggjør at undervisning er viktig, sier Wenche Waagen førstelektor i musikkdidaktikk.