Bruker 60 millioner på å pusse opp idrettssenteret

Gløshaugen idrettssenter pusses opp for å gi et bedre tilbud til brukerne.
Det blir fin utsikt til Høgskoleparken fra det nye treningsarealet 
        
            (Foto: Illustrasjon Sit)

Det blir fin utsikt til Høgskoleparken fra det nye treningsarealet  Foto: Illustrasjon Sit

– Studenter trener statistisk sett mer enn andre grupper. Snittalderen hos våre treningssentre er noen og tjue år, mens gjennomsnittet på andre treningsentre er over tretti. Dermed ser vi et økt behov for et godt treningssenter for studentene, sier velferdsdirektør Espen Munkvik. 

Studentmassen i Trondheim øker jevnlig. Mens det var 19 325 studenter ved NTNU i 2002, var tallet økt til nærmere 24 000 i 2015. Denne økningen kombinert med moderne treningskultur gir behov for en helrenovering av Gløshaugen idrettssenter. Siden 2005 har medlemstallet økt fra 11 500 til over 16 000 medlemmer.

– Vi ser et umettende behov for areal til trening og idrett her i Trondheim. Når man åpner noe nytt får dette en «boost», og tilbudet fylles veldig fort.

Større treningsareal

Hele byggets infrastruktur skal få store endringer. Garderobene som per dags dato befinner seg i første etasje blir flyttet til kjelleren. Hit skal også inngangen til senteret plasseres. Styrkerommet som befinner seg i kjelleren, skal opp i første etasje sammen med flere rom for gruppetimer, og arealet med sykkelstativer ved dagens inngang vil bli skjermet av glassvegger. Slik blir det både større og lysere i treningsarealet. 

– Med endringene får vi minsket gangarealet og utvidet størrelsen på treningsrommene uten at vi har utvidet fotavtrykket til bygget. Det blir bedre effektivisering av plassen.

Munkvik forteller at mens man på 60- tallet kledde seg i treningstøy i garderobene og ofte brukte senterets dusjer etter økten, ankommer man i dag sentrene iført treningstøy og man dusjer som regel hjemme. Dermed er oppholdet i garderobene kortere enn for 60 år siden, noe som endrer arealbehovene. 

– Behovene for garderober, dusj og romløsning endrer seg over tid, og dette påvirker byggets nye romstruktur. Gangene og garderobene blir mindre, mens trenigshallene større.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Åpner igjen til høsten

Gløshaugen idrettssenter stod ferdig første gang i 1966. I 2005 ble bygget utvidet, men delene fra 60-tallet ble ikke rehabilitert.

Sit ser dermed et vedlikeholdsbehov av det 60 år gamle bygget. Oppussingen vil se en totalutskiftning av de slitne rørene, elektriske systemene, og ventilasjonen.

– Vi konkluderte med at det beste ville være en ordentlig renovering av bygget for å gi studentene et bedre tilbud, sier Munkvik.

Oppussingen vil foregå fra januar og fram til høsten 2019. I mellomtiden får kan studentene bruke tilrettelagte lokaler på Nardo. 

– Midlertidig treningssenter er i Nardoveien 23. Dette var det beste arealet man fikk såpass nært Gløshaugen på kortest mulig tid. Det åpnet mandag 7. januar, og var fullt allerede første uka. 

Enda et treningssenter

19. juni 2015 vedtok Stortinget at 5 millioner kroner skulle bevilges til et nybygg for helse- og sosialfag til det daværende Hist. Etter fusjonen med NTNU i 2016 sa regjeringen ja til et kombinert bygg for NTNU og Sit i Elgesetergate 10-14. Dermed vil Elgesetergate 10 også gjøre enda ett nytt idrettsbygg tilgjengelig for alle NTNU-studentene. Et kombinert undervisnings- og idrettsbygg som inneholder en blanding av undervisning, sosiale møteplasser og treningstilbud, vil være med på å skape en attraktiv, inspirerende og levende campus, skriver NTNU på sine hjemmesider. Det er forventet at bygget ferdigstilles i 2022.

LES OGSÅ: Skuffet over manglede finansiering av Elgeseter gate 10

LES OGSÅ: Slik blir det nye idrettsbygget i Elgeseter gate

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.