Fotballtinget går inn for at trenerkurs gir studiepoeng

Et klart flertall ønsker å gjøre trenerutdanning mer attraktivt.
IL Nordlandet fremmet forslaget, og ønsker at Norges Fotballforbund skal sikre et utdanningsløp som gir studiepoeng. (Illustrasjonsbilde) 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

IL Nordlandet fremmet forslaget, og ønsker at Norges Fotballforbund skal sikre et utdanningsløp som gir studiepoeng. (Illustrasjonsbilde)  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Fotballtinget vedtok søndag at forbundsstyret skal jobbe for at utdanningsløpet for fotballtrenere skal kunne resultere i studiepoeng.

Det var IL Nordlandet fra Kristiansund som fremmet forslaget, som hadde fått støtte av forbundsstyret på forhånd.

Motivasjonen er å gjøre det mer attraktivt å ta trenerutdanning. Klubben ønsker at Norges Fotballforbund skal videreutvikle sitt utdanningsforløp slik at det blir mulighet for å få studiepoeng.

Kun to stemte mot forslaget på forbundstinget søndag. 173 stemte for.

Dermed gjenstår det å se om forbundsstyret klarer å sørge for at studiepoeng for trenerkurs blir en realitet i fremtiden.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA-kommentaren:

En debatt på nippet til å gå bananas

Det nærmer seg politisk behandling av NTNUs store campusprosjekt. Det er nå det gjelder. Da er det fristende for aktørene å ty til retoriske virkemidler.

To nye meritterte undervisere ved NTNU

Førsteamanuensis Paula Rice og professor Arne Krokan er tildelt stats som meritterte undervisere.

Bevar ironien?

«Utbygging av Vestskråningen og ivaretakelse av grøntarealer er ikke gjensidig utelukkende. En utadrettet utbygging av Vestskråningen vil sannsynligvis føre til større bruk av den minst brukte delen av Høyskoleparken.» skriver styret ved Studentersamfundet i denne ytringen.

The big challenge: Ein festival for folk flest?

«Store og flotte ord, men handlingar talar som kjend høgare enn ord, og det å setje ein skyhøg pris på billettane gjer festivalen utilgjengeleg for mange studentar. Kven er neste generasjon som skal forsøke å løyse framtidas utfordringar viss ikkje studentane?» skriv studentleiaren i denne ytringa.