John Olav Nilsen og Sigrid til UKA-19

John Olav Nilsen og Sigrid er klare for UKA-19. Festivalen, som arrangeres annethvert år, går av stabelen i oktober.
Konserten med John Olav Nilsen holder sted i Storsalen 17. Oktober. 
        
            (Foto: Kim Hiorthøy)

Konserten med John Olav Nilsen holder sted i Storsalen 17. Oktober.  Foto: Kim Hiorthøy

John Olav Nilsen & Nordsjøen fremfører For Sant Til Å Være Godt i sin helhet. Ti åretter sin platedebut i 2009 er de klare for å levere en ellevill jubileumsaften i Storsalen under UKA-19, i følge pressemelding fra Uka.

I 2009 slo bergensgruppen John Olav Nilsen og Gjengen gjennom med det kritikerroste debutalbumet For Sant Til Å Være Godt . Sangtekster som “Diamanter og kirsebær”, “Hull i himmelen”, og “Valiumvalsen” har foreviget seg som klassikere innenfor sjangeren gate-pop og var sterke bidragsytere til at albumet vant spellemannspris i 2009.

I 2019 er dette ti år siden, og John Olav Nilsen har samlet sammen en ny gjeng.

Selve gruppen har gjennomgått flere banebrytende forvandlinger det siste tiåret: «Fra John Olav Nilsen og Gjengen til den nye konstellasjonen John Olav Nilsen og Nordsjøen, har gruppen redefinert gatepop-sjangeren i en kunstnerisk uttalelse uten like.»

Når de i høst legger ut på turné blir det både for å hedre Gjengen og For Sant til Å Være Godt , men også for å spille andre låter – både fra albumet Nordsjøen, og nytt materiale.

Konserten holder sted i Storsalen 17. Oktober.

To dager senere kommer Sigrid til Dødens dal.  «Sigrid har kapret hele Norges hjerte med sin autentiske og jordnære utstråling og markert seg som en av våre viktigste artister med sin kunstneriske kvalitet,» skriver arrangørene.

Debutsingelen «Don’t Kill My Vibe» ble kåret til årets beste låt av Dagbladet, NRK P3, Bergens Tidende og Dagsavisen. Videre har hun fanget internasjonal oppmerksomhet på festivaler som Roskilde og Coachella og ble pekt ut som vinner av BBCs prestisjefylte kåring “Music’s Sound of 2018”, en tittel hun deler med skikkelser som Adele, Years and Years og Ellie Goulding.

Om UKA:

UKA er Norges største kulturfestival i bredde, besøkende, variasjon og begeistring. Festivalen settes opp annethvert år og arrangeres av 1700 frivillige studenter.

Med et kulturprogram som strekker seg over tre uker, med over 200 arrangementer og 90 000 solgte billetter, står UKEfølelsen sentralt i Trondheim i oktober.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

Reiste seg i protest da styret vedtok avvikling av Nesna

Aksjonistene fra Helgeland var godt synlige i sine bunader under onsdagens styremøte. Etter å ha fått påpakning for spredt applaus under styremøtet reiste de seg i protest og gikk ut da vedtaket om avvikling var fattet.

Nord universitet:

Hansen ansatt som ny rektor

Under onsdagens styremøte ble konstituert rektor Hanne Solheim Hansen valgt som rektor for Nord universitet.

Helgeland-aktivister: – Vi har ikke blitt hørt

– Vi kan ikke forstå at nedleggelse er det beste alternativet, sier aksjonister fra Helgeland på skjebnedagen for studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen.

Nord universitet:

Nord-styret vedtok nedleggelse av tre studiesteder

Studiestedene i Verdal, Sandnessjøen og på Nesna vedtatt nedlagt.