John Olav Nilsen og Sigrid til UKA-19

John Olav Nilsen og Sigrid er klare for UKA-19. Festivalen, som arrangeres annethvert år, går av stabelen i oktober.

Konserten med John Olav Nilsen holder sted i Storsalen 17. Oktober.
Publisert Sist oppdatert

John Olav Nilsen & Nordsjøen fremfører For Sant Til Å Være Godt i sin helhet. Ti åretter sin platedebut i 2009 er de klare for å levere en ellevill jubileumsaften i Storsalen under UKA-19, i følge pressemelding fra Uka.

I 2009 slo bergensgruppen John Olav Nilsen og Gjengen gjennom med det kritikerroste debutalbumet For Sant Til Å Være Godt . Sangtekster som “Diamanter og kirsebær”, “Hull i himmelen”, og “Valiumvalsen” har foreviget seg som klassikere innenfor sjangeren gate-pop og var sterke bidragsytere til at albumet vant spellemannspris i 2009.

I 2019 er dette ti år siden, og John Olav Nilsen har samlet sammen en ny gjeng.

Selve gruppen har gjennomgått flere banebrytende forvandlinger det siste tiåret: «Fra John Olav Nilsen og Gjengen til den nye konstellasjonen John Olav Nilsen og Nordsjøen, har gruppen redefinert gatepop-sjangeren i en kunstnerisk uttalelse uten like.»

Når de i høst legger ut på turné blir det både for å hedre Gjengen og For Sant til Å Være Godt , men også for å spille andre låter – både fra albumet Nordsjøen, og nytt materiale.

Konserten holder sted i Storsalen 17. Oktober.

To dager senere kommer Sigrid til Dødens dal. «Sigrid har kapret hele Norges hjerte med sin autentiske og jordnære utstråling og markert seg som en av våre viktigste artister med sin kunstneriske kvalitet,» skriver arrangørene.

Debutsingelen «Don’t Kill My Vibe» ble kåret til årets beste låt av Dagbladet, NRK P3, Bergens Tidende og Dagsavisen. Videre har hun fanget internasjonal oppmerksomhet på festivaler som Roskilde og Coachella og ble pekt ut som vinner av BBCs prestisjefylte kåring “Music’s Sound of 2018”, en tittel hun deler med skikkelser som Adele, Years and Years og Ellie Goulding.