Disse skal representere studentene i NTNU-styret

Valgresultatet for studentenes valg til NTNU-styret er nå klart, men valgstyret hadde håpet på høyere valgopsluttning.
To nye studenter skal inn i NTNU-styret. Her er styret avbildet under et styremøte på Oppdal i vinter. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

To nye studenter skal inn i NTNU-styret. Her er styret avbildet under et styremøte på Oppdal i vinter.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Etter lov om universiteter og høgskoler har nå én mann og én kvinne blitt valgt inn som studentrepresentanter i NTNU-styret. Det er Karoline Abildsnes og Per Kristian Røkkum Berget som skal delta på møtene det neste året.

Abildsnes slo konkurrentene med 942 stemmer, mens Røkkum Berget fikk 865 stemmer. Sigrun Hitland og Adrian Heyerdahl blir vararepresentanter.

2689 stemmer ble avlagt ved årets valg. 38 141 studenter hadde stemmerett i valget. Det gir en valgoppslutning på 7.05%. Valget ble avholdt 2. april til 11. april 2019, og de nyvalgte representantene skal sitte i NTNU-styret 01.08.19 til 31.07.20.

Leder av studentenes valgstyre, Rune Rosland, skulle gjerne sett en høyere valgoppsluttning.

– Jobben styrerepresentantene gjør er utrolig viktig, og samtlige kandidater har gjort en god jobb med promotering av valget både på campus og i sosiale medier, sier han i en pressemelding.

Valgstyret og studentdemokratiet har vært tilstede på alle campus i alle tre studiebyer for å drive valgkamp. Det har også foregått debatt på Studentersamfundet.

De to tar over plassene til Siri Arnesen og Philip Lautin Jackson.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sykehus kan bli tvunget til å gi stipendiater fast jobb

Forskerforbundet og Tekna har sagt opp avtalen som gjør at helseforetakene kan ansette stipendiater og postdoktorer midlertidig.

Norske studenter er godt fornøyd med studiene sine

Norske studenter er stort sett fornøyd med studiehverdagen. Det er likevel stor variasjon i hvor mye tid heltidsstudenter bruker på studiet

Ytring:

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning. Hvis ikke risikerer vi å svekke Norge som kunnskapsnasjon.

Studiebarometeret:

NTNU er dårlige til å informere studentene om trakasseringsvarsling

Bare én av fem NTNU-studenter har fått informasjon om varslingssystemer for trakassering. Åste Hagerup, leder for Studenttinget, mener NTNU må ta grep og ikke bare vente på at «Metoo-knappen» skal komme.