Disse skal representere studentene i NTNU-styret

Valgresultatet for studentenes valg til NTNU-styret er nå klart, men valgstyret hadde håpet på høyere valgopsluttning.
To nye studenter skal inn i NTNU-styret. Her er styret avbildet under et styremøte på Oppdal i vinter. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

To nye studenter skal inn i NTNU-styret. Her er styret avbildet under et styremøte på Oppdal i vinter.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Etter lov om universiteter og høgskoler har nå én mann og én kvinne blitt valgt inn som studentrepresentanter i NTNU-styret. Det er Karoline Abildsnes og Per Kristian Røkkum Berget som skal delta på møtene det neste året.

Abildsnes slo konkurrentene med 942 stemmer, mens Røkkum Berget fikk 865 stemmer. Sigrun Hitland og Adrian Heyerdahl blir vararepresentanter.

2689 stemmer ble avlagt ved årets valg. 38 141 studenter hadde stemmerett i valget. Det gir en valgoppslutning på 7.05%. Valget ble avholdt 2. april til 11. april 2019, og de nyvalgte representantene skal sitte i NTNU-styret 01.08.19 til 31.07.20.

Leder av studentenes valgstyre, Rune Rosland, skulle gjerne sett en høyere valgoppsluttning.

– Jobben styrerepresentantene gjør er utrolig viktig, og samtlige kandidater har gjort en god jobb med promotering av valget både på campus og i sosiale medier, sier han i en pressemelding.

Valgstyret og studentdemokratiet har vært tilstede på alle campus i alle tre studiebyer for å drive valgkamp. Det har også foregått debatt på Studentersamfundet.

De to tar over plassene til Siri Arnesen og Philip Lautin Jackson.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Klimautslipp fra oljesand er høyere enn det næringa sier

CO2-utslippene fra oljeutvinning fra oljesand i Canada er langt høyere enn det oljenæringen oppgir selv, ifølge forskere.

Nord vil avvikle campus på Nesna og Sandnessjøen

Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen har nå lagt fram sin innstilling til endring av universitetets studiestruktur.

Midlertidighet:

Mener oppsparte midler er løsningen, ikke økonomisk avstraffing av ledere

Forskerforbundet har ikke troen på NTNUs forslag om å straffe ledere økonomisk ved vedvarende midlertidighet. I stedet bør institusjonene rigge seg slik at de har råd til å ha folk ansatt, også når eksternfinansieringen tar seg en siesta, mener fagforeningslederen.

Drikking på jobb mest utbredt blant forskere

Forskere er den yrkesgruppen som er hissigst på flasken, i hvert fall i arbeidstiden. Det kommer frem av Folkehelseinstituttets andre rapport om alkohol og arbeidsliv.