En av tre søkere til høyere utdanning søker på et studium ved NTNU

NTNU med nesten fire prosent færre søkere i år enn i fjor.
Konferansier Guro Storlien og statsråd Iselin Nybø tok en selfie med de nye NTNU-studentene under immatrikuleringen i Gjøvik i 2018. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Konferansier Guro Storlien og statsråd Iselin Nybø tok en selfie med de nye NTNU-studentene under immatrikuleringen i Gjøvik i 2018.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Torsdag la Samordna Opptak frem søkertallene for høyere utdanning. Der kommer det frem at søkertallene nasjonalt går ned med 2,3 prosent. Ved NTNU er nedgangen på 3,85 prosent.

- 2018 var et spesielt godt år, og nå er vi tilbake på et nivå som er mer representativt for trenden de siste årene, sier prorektor for utdanning ved NTNU, Anne Borg, i en pressemelding.

Selv om antallet søkere har falt noe har fremdeles 17 prosent av alle som søker høyere utdanning i Norge et studium ved NTNU som sitt førstevalg. Det betyr at totalt 23.690 søkere ønsker seg til landets største universitet.

Ser en på hele søkerlisten, og ikke bare førstevalg, har hver tredje søker ført opp NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Anklager NTNU for forfølgelse

«Den opptreden som arbeidsgiver her legger for dagen vil jeg selv karakterisere som forfølgelse» skriver førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved ISA i et brev til Sivilombudsmannen.

Eikrem: - Dette er en hevnaksjon

- Allerede før jeg begynte i stillingen for fem år siden, var et nettverk av ansatte på instituttet i gang med å saumfare mine sosiale medier og spre rykter o.l. for å hindre at jeg fikk stillingen, hevder Øyvind Eikrem.

Undersøkelse: Høyre er det største partiet blant universitetsutdannede

Høyre er partiet med høyest oppslutning i en fersk meningsmåling blant universitetsutdannede. Arbeiderpartiet taper terreng.

KiT-ansatte i bekymringsmelding:

– Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

Ansatte ved Kunstakademiet i Trondheim hevder ytringsfriheten er svekket ved skolen.