En av tre søkere til høyere utdanning søker på et studium ved NTNU

NTNU med nesten fire prosent færre søkere i år enn i fjor.
Konferansier Guro Storlien og statsråd Iselin Nybø tok en selfie med de nye NTNU-studentene under immatrikuleringen i Gjøvik i 2018. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Konferansier Guro Storlien og statsråd Iselin Nybø tok en selfie med de nye NTNU-studentene under immatrikuleringen i Gjøvik i 2018.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Torsdag la Samordna Opptak frem søkertallene for høyere utdanning. Der kommer det frem at søkertallene nasjonalt går ned med 2,3 prosent. Ved NTNU er nedgangen på 3,85 prosent.

- 2018 var et spesielt godt år, og nå er vi tilbake på et nivå som er mer representativt for trenden de siste årene, sier prorektor for utdanning ved NTNU, Anne Borg, i en pressemelding.

Selv om antallet søkere har falt noe har fremdeles 17 prosent av alle som søker høyere utdanning i Norge et studium ved NTNU som sitt førstevalg. Det betyr at totalt 23.690 søkere ønsker seg til landets største universitet.

Ser en på hele søkerlisten, og ikke bare førstevalg, har hver tredje søker ført opp NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tvingende nødvendig med sterkere fagmiljø

Det handler om være attraktive for studenter, ansatte og for omverden, skriver dekan Egil Solli om de endringene Nord universitet ønsker å gjennomføre.

Gjesteskribenten:

Skam er et hinder for å endre livsstil

Vi trenger ikke mer dårlig samvittighet i folkehelsearbeidet.

Ytring:

Misvisande argumentasjon om InnoCamp på Steinkjer

Eg er provosert over påstandane frå ordførar Gram og Ketil Lindseth sin ville kommentar i media, skriv innsendaren.

Universitetenes rolle i regionene

Nedlegging av studiesteder er foreslått på en slik måte at universitetet skal kunne høste langsiktige effekter i fremtiden.