En av tre søkere til høyere utdanning søker på et studium ved NTNU

NTNU med nesten fire prosent færre søkere i år enn i fjor.
Konferansier Guro Storlien og statsråd Iselin Nybø tok en selfie med de nye NTNU-studentene under immatrikuleringen i Gjøvik i 2018. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Konferansier Guro Storlien og statsråd Iselin Nybø tok en selfie med de nye NTNU-studentene under immatrikuleringen i Gjøvik i 2018.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Torsdag la Samordna Opptak frem søkertallene for høyere utdanning. Der kommer det frem at søkertallene nasjonalt går ned med 2,3 prosent. Ved NTNU er nedgangen på 3,85 prosent.

- 2018 var et spesielt godt år, og nå er vi tilbake på et nivå som er mer representativt for trenden de siste årene, sier prorektor for utdanning ved NTNU, Anne Borg, i en pressemelding.

Selv om antallet søkere har falt noe har fremdeles 17 prosent av alle som søker høyere utdanning i Norge et studium ved NTNU som sitt førstevalg. Det betyr at totalt 23.690 søkere ønsker seg til landets største universitet.

Ser en på hele søkerlisten, og ikke bare førstevalg, har hver tredje søker ført opp NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ei innføring i studentdemokratiet

«Ikkje nøl med å ta kontakt. Vi er her for deg, og ingenting er for smått eller for stort!» skriv leiaren for Studenttinget ved NTNU i denne ytringa.

Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter

Amazon, Microsoft og Intel setter verden i fare med utvikling av drapsroboter, heter det i en nederlandsk rapport.

Gjesteskribenten:

Ble media misbrukt av aktører i IHS-konflikten?

Det er å håpe at redaksjonene i UA og Khrono diskuterer sin dekning av IHS-saken nå i ettertid med et selvkritisk blikk.

Fire NTNU-ansatte melder om seksuelle overgrep

Fire NTNU-ansatte har opplevd at noen har skaffet seg seksuell omgang med dem ved bruk av vold, eller har følt seg tvunget, truet eller presset til seksuell omgang de siste 12 månedene.