Finsk pris til «Jenter og teknologi»

- Anerkjennelsen fra Finland motiverer oss enormt i vårt arbeid med å øke mangfoldet av teknologisk kompetanse, sier Karoline Løvall i samarbeidsprosjektet Jenter og teknologi.
Finlands ambassadør Mikael Antell og prosjektleder for Jenter og teknologi, Karoline Løvall under mottakelsen på Finlands ambassade i Oslo. 
  
        
            (Foto: Finlands ambassade i Oslo)

Finlands ambassadør Mikael Antell og prosjektleder for Jenter og teknologi, Karoline Løvall under mottakelsen på Finlands ambassade i Oslo.   Foto: Finlands ambassade i Oslo

Jenter og teknologi er et samarbeidsprosjekt mellom NHO, NITO og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Prosjektet jobber for å øke kvinneandelen i teknologiske fag innenfor tekniske yrkesfag, fagskoler, høyskoler og universiteter. Senteret er lokalisert ved NTNU.

Prosjektet startet i Agder i 2003 og er finansiert av barne- og likestillingsdepartementet. Involvert er også syv universiteter og flere store teknologibedrifter.

- Vi er utrolig stolte over å motta Hän-utmerkelsen. Kampanjen gir likestilling og mangfold viktig internasjonal oppmerksomhet, sier prosjektleder for Jenter og teknologi, Karoline Løvall i ei pressemelding fra NHO.

Ved å gi en slik utmerkelse til enkeltpersoner og grupper, ønsker Finland å markere betydningen av likestilling i manndsominerte utdanninger.

- Verden endrer seg raskt med ny teknologi som utvikles hver dag, og det er helt avgjørende at kvinner er med på å forme denne utviklingen, sier hun.

Jenter og teknologi mottok prisen 13. juni i Finlands ambassade. De får for arbeidet med å øke antallet kvinnelige teknologer.

Mottakerne av inluderingsprisen var også enkeltpersoner og grupper fra blant annet Singapore, Tyskland, Japan og Namibia. Blant temaene de arbeider med er utdanning, minoritetsrettigheter og likestilling.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

En historie om Inspera og eksterne sensorer

Vyene for administrativ effektivisering har gått utover evnen vår til å håndtere kjerneoppgaver.

Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter

Privatskoler kan ha urimelige vilkår i kontrakten de tilbyr studenter, advarer Forbrukertilsynet. De ber studenter sette seg nøye inn i kontraktene.

Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres

Regjeringen setter i gang et forskningsprosjekt som skal se på om opptakssystemet til høyere utdanning i Norge fungerer godt nok.

OECD:

Norge med minst privat finansiering

Norsk universitets- og høyskolesektor med lavest andel privat finansiering blant OECD-landene.