Finsk pris til «Jenter og teknologi»

- Anerkjennelsen fra Finland motiverer oss enormt i vårt arbeid med å øke mangfoldet av teknologisk kompetanse, sier Karoline Løvall i samarbeidsprosjektet Jenter og teknologi.
Finlands ambassadør Mikael Antell og prosjektleder for Jenter og teknologi, Karoline Løvall under mottakelsen på Finlands ambassade i Oslo. 
  
        
            (Foto: Finlands ambassade i Oslo)

Finlands ambassadør Mikael Antell og prosjektleder for Jenter og teknologi, Karoline Løvall under mottakelsen på Finlands ambassade i Oslo.   Foto: Finlands ambassade i Oslo

Jenter og teknologi er et samarbeidsprosjekt mellom NHO, NITO og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Prosjektet jobber for å øke kvinneandelen i teknologiske fag innenfor tekniske yrkesfag, fagskoler, høyskoler og universiteter. Senteret er lokalisert ved NTNU.

Prosjektet startet i Agder i 2003 og er finansiert av barne- og likestillingsdepartementet. Involvert er også syv universiteter og flere store teknologibedrifter.

- Vi er utrolig stolte over å motta Hän-utmerkelsen. Kampanjen gir likestilling og mangfold viktig internasjonal oppmerksomhet, sier prosjektleder for Jenter og teknologi, Karoline Løvall i ei pressemelding fra NHO.

Ved å gi en slik utmerkelse til enkeltpersoner og grupper, ønsker Finland å markere betydningen av likestilling i manndsominerte utdanninger.

- Verden endrer seg raskt med ny teknologi som utvikles hver dag, og det er helt avgjørende at kvinner er med på å forme denne utviklingen, sier hun.

Jenter og teknologi mottok prisen 13. juni i Finlands ambassade. De får for arbeidet med å øke antallet kvinnelige teknologer.

Mottakerne av inluderingsprisen var også enkeltpersoner og grupper fra blant annet Singapore, Tyskland, Japan og Namibia. Blant temaene de arbeider med er utdanning, minoritetsrettigheter og likestilling.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.

Over 500 har signert kampanje for likelønn blant stipendiater

Da det ble klart at 30.000 kroner kunne skille to stipendiater ansatt med noen dagers mellomrom startet en gjeng stipendiater i Agder underskriftskampanjen mot lønnsforskjeller. I skrivende stund har kampanjen 547 underskrifter.