Studentboligene i Røverdalen blir forsinket

Samskipnaden har fått på plass alt de trenger for å bygge, men byggingen av de nye studentboligene i Røverdalen starter først tidligst neste høst.
Røverdalen i Gjøvik er i dag kommunal parkeringsplass. Det skal den fortsette å være, og byggingen av kommunalt parkeringshus under de planlagte studentboligene gjør at prosjektet nå blir ytterligere forsinket. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Røverdalen i Gjøvik er i dag kommunal parkeringsplass. Det skal den fortsette å være, og byggingen av kommunalt parkeringshus under de planlagte studentboligene gjør at prosjektet nå blir ytterligere forsinket.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Byggestart for de 228 studentboligene i Røverdalen i Gjøvik er utsatt til tidligst høsten 2020. Årsaken er at Gjøvik kommune nå må legge byggingen av parkeringshuset som skal utgjøre grunnmuren for prosjektet ut på offentlig anbud. Etter å ha gransket lovverket har kommunen kommet frem til at parkeringshuset faller inn under loven om offentlige anskaffelser. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

- Med andre ord blir dette en politisk sak som blir tatt opp i kommunestyret til høsten. Jeg synes det er litt kinkig, for disse hyblene er sårt trengte, men vi må gjøre ting riktig, sier Finn-Olav Rolijordet, varaordfører i Gjøvik, til Oppland Arbeiderblad.

Boligene har vært planlagt siden 2016, og skal bygges på det som i dag er en stor parkeringsplass ved Fjellhallen, mer eller mindre midt mellom sentrum av Gjøvik og NTNUs campus. Tomten fikk Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim gratis av kommunen mot at det ble etablert parkeringshus - på kommunenes regning - i de nederste etasjene. Parkeringshuset vil doble områdets parkeringskapasitet.

Prosjektet vil også kraftig bedre boligsituasjonen i byen. Selv om de 228 nye boligene ikke er i nærheten av de 700 nye studentboligene beregninger gjort av kommunen viser at Gjøvik kommer til å trenge frem mot 2022 for å møte studentveksten vil Røverdalen, sammen med private initiativ, i hvert fall bedre situasjonen.

Byggingen har dog blitt utsatt en rekke ganger ettersom samskipnaden har slitt med å finne noen som er i stand til å gjennomføre prosjektet billig nok. Opprinnelig lanserte Stundetsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) en plan om å bygge 125 boliger. Dette ble senere økt til 250, før de i år fikk tilskudd til 228 boliger.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UAs julekalender:

Ser du hvem dette er?

Dagens hint: Doktoren i nord er både doktor og doktor.

UAs julekalender:

Ser du hvem dette er?

Dagens hint: Har jobbet med både aluminium og olje. Om hun har arvet morens herskapelige interesser vites ikke

- Hun har full støtte i styret

- Det har vært en meget omfattende prosess, med oppgaver til kandidatene og personprofilanalyser, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Rektor Anne Borg: - Tid for konsolidering

- Nå må vi ta ned de ballene som er oppi lufta, sier Anne Borg. Hun er tydelig på at reformtakten skal ned med henne som rektor.