NTNU-student vant en tur til NASA

- Jeg holdt på å grine da jeg fant ut at jeg hadde vunnet, sier Maria Furmyr, som nå håper å få treffe noen av astronautene under oppholdet i oktober.
Den glade vinner Maria Furmyr flankert av Elin Ous, rådgiver for NHO Møre og Romsdal (til venstre) og Anniken T. Karlsen, instituttleder for institutt for IKT og realfag. 
    
      (Foto: NTNU)

Den glade vinner Maria Furmyr flankert av Elin Ous, rådgiver for NHO Møre og Romsdal (til venstre) og Anniken T. Karlsen, instituttleder for institutt for IKT og realfag.  Foto: NTNU

Maria Furmyr er elektroingeniør ved Institutt for IKT og realfag i Ålesund. 23-åringen meldte seg på en konkurranse i regi av Jenter og teknologi, der oppgaven var å svare på følgende spørsmål:

«Hvilken samfunnsutfordring vil du løse med teknologi, og hvordan går du frem?»

Deltakerne skulle svare på dette ved å sende inn en video på maksimum ett minutt.

Studenten forteller i ei pressemelding at universet alltid har interessert henne, så dette ville hun være med på. Hun valgte å lage en film om sosial angst, og hvordan VR (virtuell virkelighet) kan hjelpe folk til å trene på situasjoner i en virtuell verden. Da kan de øve først og så takle situasjoner bedre når de oppstår på ordentlig.


Sveip på bildet, så kommer filmen til Maria Furmyr opp.

 

Ifølge pressemeldinga fra NHO og NTNU i Ålesund er konkurransen et samarbeidsprosjekt mellom NHO, NITO og Nasjonalt senter for teknologiutdanning. Det overordnede målet er å få flere jenter til å velge teknologiutdanning.

Nå er det bare å pakke kofferten snart. Den 18. oktober reiser Furmyr og fem andre kvinnelige studenter fra Norge til NASAs Johnson Space Center i Houston, Texas. Der skal de møte verdens fremste romteknologer og delta på demonstrasjoner og foredrag.

Seinere i høst deltar Maria Furmyr på norgesturnéen «Jenter og teknologi». Der skal vinnerne holde foredrag for jenter i ungdomsskolealder.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNUs smittemodell møtt med kald skulder hos FHI

NTNU Covid-19 Task Force har utviklet en matematisk modell fra bunnen av. Folkehelseinstituttet vil heller lage sin egen modell.

Forskere nyter størst tillit blant befolkningen

Det norske folk stoler mest på forskere, viser en ny undersøkelse. Også dommere, jurister og advokater nyter stor tillit blant befolkningen.

Slik gikk det da vi dro til campus for å treffe folk

En god del NTNU-ansatte er nå tilbake på kontorene sine. Er det endelig noe som skjer på campus? Vi måtte sjekke.

Utenlandsstudenter får lån selv om de må være hjemme

Utenlandsstudenter får lån og stipend neste semester selv om de ikke kan starte utenlandsstudiene med en gang, ifølge forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.