Nå er over halvparten av NTNUs eksamener digitale

For første gang gjennomføres det i høst flere eksamener digitalt enn med penn og papir ved NTNU.
Etter en målrettet satsning skal det i høst for første gang arrangeres flere digitale eksamener enn analoge. 

Etter en målrettet satsning skal det i høst for første gang arrangeres flere digitale eksamener enn analoge. 

NTNU melder at de i høst vil gjennomføre over 50 prosent av eksamenene digitalt. Ifølge en pressemelding er dette en en viktig milebær i arbeidet med digitalisering av eksamen, og et resultat av en målrettet satsning.

- Digitale verktøy gir blant annet muligheter for enklere skriving og redigering av tekst, multimedia, digitale ressurser og vedlegg, bruk av programvare og bedre verktøy for å gi tilbakemeldinger til studentene, sier konstituert prorektor for utdanning, Berit Kjelstad, i pressemeldingen.

Der trekkes det også frem at digital eksamen lenge har vært et ønske fra studentene.

- Alle deler av samfunnet blir i større og større grad digitalisert, og det er derfor svært positivt at det går i den retning også når det gjelder eksamener ved NTNU, sier Cecilie Bjørnsdotter Raustein, leder av Studenttinget ved NTNU, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Her er tipsene til deg som skal ha digital eksamen
LES OGSÅ: De nye eksamenslokalene på Sluppen kan håndtere nesten 3000 eksamener på en dag

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Grunnstoffene som forandret verden

Forskning på grunnstoffene har vært avgjørende for den kunnskapen vi har i dag.

Psykologtjenester:

Mener Ansa ikke har fulgt anbudsreglene

Onlinepsykologene sier Ansa ikke ville legge psykologtjenestene ut på anbud. Anders Petterød Halvorsen i Ansa mener imidlertid at de har fulgt reglene.

Kurses for å bli bedre veiledere for stipendiater

En økning i antallet doktorgradskandidater har ført til et økt behov for gode veiledere ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU Gjøvik.

Slik vil Sintef og NTNU påvirke EU

Sintefs og NTNUs øverste ledere har signert et brev til EU om hvilken forskning unionen bør satse på i årene som kommer. - Innspillene har til felles at de tar for seg de enorme transformasjoner vi står overfor, sier Alexandra Bech Gjørv. - Dette kommer til å bli lagt merke til, sier Anne Borg