Studentene vil bo campusnært

Snaut en av tre spurte studenter sier at beliggenhet på eller nært campus er det som bør legges mest vekt på ved bygging av nye studentboliger.
Samskipnaden ønsker å bygge høyblokk på Gløshaugen, og skal en tro resultatet av spørreundersøkelsen de har bestilt er det å bo campusnært det viktigste for studentene også. 
        
            (Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Illustrasjon)

Samskipnaden ønsker å bygge høyblokk på Gløshaugen, og skal en tro resultatet av spørreundersøkelsen de har bestilt er det å bo campusnært det viktigste for studentene også.  Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Illustrasjon

27 prosent av studentene i Trondheim, Gjøvik og Ålesund mener nærhet til campus er det som bør vektlegges når samskipnaden skal bygge nye studentboliger.

Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av TNAnalyse på oppdrag fra Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålseund og Trondheim.

Der har de spurt 3149 studenter om blant annet hva de ønsker seg i nye studentboliger. Det nest viktigste for studentene er at boligene ligger nært Midtbyen, mens god kollektivdekning kommer inn på en tredjeplass.

Det som virker til å være minst interessant er nærhet til treningssentre og servicefunksjoner, samt størrelsen på boligene.

LES OGSÅ: Sit vil bygge høyblokk på Gløshaugen

LES OGSÅ: - Vi vil ikke bo så sentralt på campus

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Koronaviruset:

NTNU strammer inn på reiser til en rekke land

Alle reiser til fastlands-Kina og Nord-Italia, Sør-Korea, Japan og Iran, Hong Kong og Singapore skal avlyses eller utsettes, ifølge NTNUs nye retningslinjer.

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.