Studentene vil bo campusnært

Snaut en av tre spurte studenter sier at beliggenhet på eller nært campus er det som bør legges mest vekt på ved bygging av nye studentboliger.
Samskipnaden ønsker å bygge høyblokk på Gløshaugen, og skal en tro resultatet av spørreundersøkelsen de har bestilt er det å bo campusnært det viktigste for studentene også. 
        
            (Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Illustrasjon)

Samskipnaden ønsker å bygge høyblokk på Gløshaugen, og skal en tro resultatet av spørreundersøkelsen de har bestilt er det å bo campusnært det viktigste for studentene også.  Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Illustrasjon

27 prosent av studentene i Trondheim, Gjøvik og Ålesund mener nærhet til campus er det som bør vektlegges når samskipnaden skal bygge nye studentboliger.

Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av TNAnalyse på oppdrag fra Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålseund og Trondheim.

Der har de spurt 3149 studenter om blant annet hva de ønsker seg i nye studentboliger. Det nest viktigste for studentene er at boligene ligger nært Midtbyen, mens god kollektivdekning kommer inn på en tredjeplass.

Det som virker til å være minst interessant er nærhet til treningssentre og servicefunksjoner, samt størrelsen på boligene.

LES OGSÅ: Sit vil bygge høyblokk på Gløshaugen

LES OGSÅ: - Vi vil ikke bo så sentralt på campus

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Grunnstoffene som forandret verden

Forskning på grunnstoffene har vært avgjørende for den kunnskapen vi har i dag.

Psykologtjenester:

Mener Ansa ikke har fulgt anbudsreglene

Onlinepsykologene sier Ansa ikke ville legge psykologtjenestene ut på anbud. Anders Petterød Halvorsen i Ansa mener imidlertid at de har fulgt reglene.

Kurses for å bli bedre veiledere for stipendiater

En økning i antallet doktorgradskandidater har ført til et økt behov for gode veiledere ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU Gjøvik.

Slik vil Sintef og NTNU påvirke EU

Sintefs og NTNUs øverste ledere har signert et brev til EU om hvilken forskning unionen bør satse på i årene som kommer. - Innspillene har til felles at de tar for seg de enorme transformasjoner vi står overfor, sier Alexandra Bech Gjørv. - Dette kommer til å bli lagt merke til, sier Anne Borg