Ber universitetene unngå vanlig eksamen

Kunnskapsdepartementet sender i dag ut et brev til universiteter og høyskoler der de skisserer ulike måter å få avlagt eksamen på hvis koronaviruset fortsatt herjer.
Henrik Asheim ser for seg at økt bruk av hjemmeeksamen kan være et alternativ til store konsentrasjoner av studenter under eksamen.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Henrik Asheim ser for seg at økt bruk av hjemmeeksamen kan være et alternativ til store konsentrasjoner av studenter under eksamen.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Et alternativ kan være hjemmeeksamen som mange studiesteder bruker i dag. Man kan tenke seg at muntlig eksamen avlegges via for eksempel Skype, sier Henrik Asheim til Aftenposten. Han er forsknings- og høyere utdanningsminister.

Oppfordringa fra statsråden er at lærestedene nå må planlegge for at de ikke kan avholde tradisjonelle eksamener der en samler studenter i en gymsal eller lignende, ifølge Aftenposten.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.