Sit med 2 millioner i tiltakspakke for studentfrivilligheten

Sit oppretter støtteordning på 2 millioner til studentorganisasjoner som taper penger på grunn av koronaviruset.
Nina Salvesen er leder for Velferdstinget. 
        
            (Foto: Endre Ulberg)

Nina Salvesen er leder for Velferdstinget.  Foto: Endre Ulberg

Dette skriver samskipnaden i en pressemelding.

Sit har i samarbeid med Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim etablert en støtteordning for å bistå studentfrivillige organisasjoner og lag. Tiltakspakken som nå opprettes er til for studentlag og -foreninger som vil komme, eller allerede har kommet i vanskelige økonomiske situasjoner på grunn av koronakrisen. Det settes av 2 millioner kroner for å finansiere ordningen.

Flere studentorganisasjoner og linjeforening har blant annet måtte avlyse arrangementer hvor de nå taper inntekter, men sitter igjen med utgifter.

- Dette kommer til å være veldig viktig for oss studentene, da studentforeningene og frivilligheten er det som bidrar mest til en sosial og aktiv studenthverdag og som gjør studiemiljøet så godt, sier Nina Salvesen, leder i Velferdstinget i pressemeldingen.

Studentfrivilligheten er bekymret

- Flere studenter har allerede vært i kontakt med oss og Velferdstinget og ytret uro og bekymringer rundt økonomiske tap som følge av den pågående pandemien, sier administrerende direktør Audhild Kvam i Sit.

- Vi må være med på å berolige og trygge studentene våre og dette er et viktig tiltak for å sikre ro i en ellers uklar og urolig tid, mener Kvam.

Studentfrivilligheten er en betydningsfull og stor del av veldig mange studenters liv og det er viktig for Sit at dette kan fortsette når vi endelig er tilbake til hverdagen igjen. Søknadsfristen er første mai.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil bli ny direktør i Forskningsrådet

UiB-rektor Dag Rune Olsen er en av 15 personer som kniver om stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet.

Gjesteskribenten:

Mitt liv som digital

Du verden, så attikomme en stakkars dame på 48 år (som tross alt og på no time ble en, riktignok selverklært, kløpper på Teams og Zoom) kan føle seg!

Kinesisk SF:

Grensesprengende om hvordan vitenskapen redder menneskeheten

Forfatteren har begått en episk triologi om Universet beskrevet som en nådeløs krigsskueplass hvor det er alles kamp mot alle – og om hvordan vitenskapen redder menneskeheten fra å bli utslettet av fiendtlige sivilisasjoner. Han leses av den kinesiske eliten. Barack Obama skryter ham opp i skyene. Hva er det med Cixin Liu?

Ytring:

Førjulstanker ved NTNU

«Noen filosofer har ment at mennesket fødes som en ubeskrevet tavle... ...Men hvem hadde laget tavlen og skrivesakene, og hvem skriver?» spør Arne B. Johansen i denne ytringen.