For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.
Karoline Abildsnes sitter i Studenttingets valgstyre og er selv innvalgt fra studentene som representant i NTNUs styre i denne perioden. Nå oppfordrer hun flere kvinnelige studenter til å stille som kandidater.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Karoline Abildsnes sitter i Studenttingets valgstyre og er selv innvalgt fra studentene som representant i NTNUs styre i denne perioden. Nå oppfordrer hun flere kvinnelige studenter til å stille som kandidater.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Den opprinnelige planen var å kunngjøre kandidatene i dag. Dette er utsatt ei uke. Nå går oppfordringa i stedet til kvinnelige studenter om å stille som kandidater.

Valgreglementet krever at av de to representantene fra studentene som blir valgt til NTNUs styre, må en være kvinne. Det skal også være en kvinnelig vara.

Valgstyret til Studenttinget har på denne bakgrunnen bestemt seg for  å utvide fristen slik at det blir mulig å melde seg som kandidater til universitetsstyret, opplyser Karoline Abildsnes. Nå er fristen onsdag 8.april.

Selve valgperioden går fra 23. april til 3. mai.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Student fant Nord-Norges første viking-handelssted

En UiT-student har ifølge universitetet funnet fram til det første kjente handelsstedet fra 800-tallet som vi kjenner til i Nord-Norge.

Utøya-studie med overraskende funn

Tidlige fysiske plager, som hodepine og magesmerter, etter en traumatisk hendelse kan gi økt risiko for langvarige psykiske plager, ifølge en Utøya-studie.

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.