Biblioteket åpner virtuell lesesal

Denne uken åpnet biblioteket ved NTNU en virtuell og smittefri lesesal, der studenter kan stille spørsmål til de ansatte eller slå av en prat med hverandre.
For mange oppleves det tryggest å sitte hjemme og lese, på grunn av frykt for koronasmitte. Derfor har biblioteket nå opprettet en virtuell lesesal. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

For mange oppleves det tryggest å sitte hjemme og lese, på grunn av frykt for koronasmitte. Derfor har biblioteket nå opprettet en virtuell lesesal.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det kan være ensomt å sitte hjemme alene og lese. Derfor har Universitetsbiblioteket opprettet en virtuell lesesal for studenter som sitter hjemme og leser til eksamen.

– Dette er et tilbud til ensomme studenter i eksamenstiden. Vi som jobber i biblioteket vet hvor viktig biblioteket kan være for studentene, både som sted for å jobbe og for å treffes, forteller Idun K. Østerdal i en mail. Hun leder driftsgruppa for Det virtuelle biblioteket.

Hun sier et virtuelt bibliotek kan gi studentene den trygge rammen flere studenter trenger for å kunne konsentrere seg, og motiveres til å «møte opp» for å snakke med en ansatt eller med venner, selv om de sitter hjemme.

Østerdal påpeker at man bevisst har gått ut med tilbudet også på engelsk, for å favne de internasjonale studentene.

Ifølge Universitetsbiblioteket er det alle hverdager mellom 10 og 14 muligheter for å snakke med bibliotekansatte én til én. Det er også åpen lesesal i samme periode, da kan studentene logge på og møte andre studenter. Det holdes også ulike kurs på den virtuelle lesesalen, og skriveøkter.

Lesesalen ligger i Zoom, ifølge Innsida.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tok oppgjør med urban arroganse

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland gir ut bok om arbeidet for å berge campus Nesna.

NTNU vil ikke gi ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet fikk ikke med seg arbeidsgiver på å gi kompensasjon til alle ansatte.

Studiestart blir både digital og fysisk

Det blir antakelig en mer digital studiestart i januar enn planlagt, varslet prorektor Marit Reitan da hun orienterte NTNUs styremøte.

NTNU med 40 millioner til Samfundet

Rektor Anne Borg legger pengene på bordet for å bidra til at utbygging av Studentersamfundet kan bli noe av.