Studenter har fått pengestøtte hjemmefra under pandemien

En av tre studenter har fått pengehjelp fra familiemedlemmer under koronakrisen, ifølge en ny undersøkelse.
NSO-leder Andreas Trohjell er bekymret for studentene og de samfunnsmessige konsekvensene av at norske studenter har mistet deltidsjobben sin. 
        
            (Foto: Henriette Frøysland Thorkildsen/Studvest)

NSO-leder Andreas Trohjell er bekymret for studentene og de samfunnsmessige konsekvensene av at norske studenter har mistet deltidsjobben sin.  Foto: Henriette Frøysland Thorkildsen/Studvest

Over 1.000 norske studenter er spurt om hvordan de har klart seg økonomisk i undersøkelsen som er utført av Sentio på vegne av Universitas og Norsk studentorganisasjon (NSO).

31 prosent av studentene oppgir at de har måttet ta penger fra sparekontoen for å klare seg økonomisk, mens 30 prosent svarer at de har fått pengehjelp fra foreldrene sine.

En større andel av dem som har mistet deltidsjobben sin enn andre studenter, oppgir at de har måttet ta av sparepengene sine. 31 prosent av denne gruppen har videre benyttet seg av Lånekassens ekstralån.

NSO-leder Andreas Trohjell er bekymret for studentene og de samfunnsmessige konsekvensene av at norske studenter har mistet deltidsjobben sin.

– Studenter som arbeider og betaler skatt, får ikke samme sikkerhetsnettverk som andre arbeidstakere, det er en urettferdighet vi ikke kan akseptere. 50.000 studenter måtte i vår ty til lån som inntektssikring, sier han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ikke gi ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet fikk ikke med seg arbeidsgiver på å gi kompensasjon til alle ansatte.

Studiestart blir både digital og fysisk

Det blir antakelig en mer digital studiestart i januar enn planlagt, varslet prorektor Marit Reitan da hun orienterte NTNUs styremøte.

NTNU med 40 millioner til Samfundet

Rektor Anne Borg legger pengene på bordet for å bidra til at utbygging av Studentersamfundet kan bli noe av.