Politikeravtalen:

Krever en halv million

Studentene krever en halv million av kommunen til psykososiale tjenester. De rødgrønne strever med å få på plass et stramt budsjett, men er ikke avvisende.

Fredag var Velferdstinget og Samskipnaden i Trondheim (SiT) i møte med det politiske flertallet i bystyret. Tema var politikernes løfte om å jobbe for bedre psykososiale tjenester for studentene. I valgkampen underskrev et flertall av partiene på fire krav fra studentene, hvor ett av løftene nettopp handlet om å løfte Samskipnadens psykososiale tjenester for byens studenter.

- Vi er blitt forstått og hørt – nå står det på en politisk prioritering fra deres side, sier Ola Magnussen Rydje, leder av Velferdstinget.LES MER: Krever spleiselag for psykososiale tjenesterStudentenes krav er 500 000 kroner i årlige tilskudd fra kommunen. Selv bidrar de med seks millioner kroner, fra semesteravgiften. Studentenes helse- og trivselsundersøkelse fra 2010 viser at så mange som 10-15 prosent av studentbefolkningen sliter med psyken på ulike vis. Rundt 900 benytter seg årlig av SiTs tilbud om lavterskel samtaleterapi, sosionom eller behandling over lenger tid.

- Jeg har inntrykk av at dette var noe man kan få inn i budsjettene for 2012, sier en forventningsfull Rydje.- Ikke kommunens ansvar

Til stede på fredagens møtet var Geir Waage (Ap), Knut Fagerbakke (Sv) og Marte Løvik (Sp), alle gruppeledere fra det rødgrønne flertallet i bystyret.

Varaordfører Knut Fagerbakke er sympatisk innstilt til å bidra, men understreker at Samskipnadens psykososiale tjenester i utgangspunktet ikke er kommunens ansvar .

- Vi har ikke konkludert – til det har vi sett for lite dokumentasjon. SiT la vekt på økende behov for hjelp til dem som sliter med psykiske plager. Vi har bedt om skriftlig tilbakemelding på behovsøkningen, sier Fagerbakke.

Stramt budsjett for 2012

De rødgrønnes budsjettforslag for 2012 skal legges fram for Formannskapet om 4 uker, den 22. november. Inntil da forhandler flertallet i bystyret om hvordan kommunens penger bør prioriteres.

- Her må de kjappe seg. Vi har et veldig stramt budsjett for Trondheim kommune neste år. All politisk påvirkning må være inne før den tid, sier Fagerbakke.

Forpliktende: 6. september i år signerte Yngve Brox (H), Geir Waage (AP), Marte Løvik (SP), Harald Reppesgaard (NKP), Arne Byrkjeflot (Rødt), Geirmund Lykke (Krf), Jon Gunnes (V), Jan Bojer Vindheim (De grønne) og Ottar Michalsen (SV) på studentenes politikeravtale.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Forpliktende: 6. september i år signerte Yngve Brox (H), Geir Waage (AP), Marte Løvik (SP), Harald Reppesgaard (NKP), Arne Byrkjeflot (Rødt), Geirmund Lykke (Krf), Jon Gunnes (V), Jan Bojer Vindheim (De grønne) og Ottar Michalsen (SV) på studentenes politikeravtale. Foto: Frida H. Gullestad

Varaordfører Knut Fagerbakke er sympatisk innstilt til studentenes krav, men understreker at de rødgrønne ennå ikke har konkludert.
(Foto: Frida H. Gullestad/Arkiv)

Varaordfører Knut Fagerbakke er sympatisk innstilt til studentenes krav, men understreker at de rødgrønne ennå ikke har konkludert. Foto: Frida H. Gullestad/Arkiv

Ola Magnussen Rydje, leder av Velderstinget, er håpefull før de rødgrønnes budsjettforslag legges fram for Rådmannen om fire uker.
(Foto: Frida H. Gullestad)

Ola Magnussen Rydje, leder av Velderstinget, er håpefull før de rødgrønnes budsjettforslag legges fram for Rådmannen om fire uker. Foto: Frida H. Gullestad

Relaterte artikler

Krever spleiselag for psykososiale tjenester

Det er studentene selv som betaler for SiTs psykososiale tjenester. Nå vil Velferdstinget be kommunen om en halv million kroner årlig i tilskudd.

Reagerer på FrP-advarsel

Studenttingsmedlem Morten Olimb reagerer skarpt på at lederen for Studenttinget Per Martin Sandtrøen advarer studenter fra å stemme Fremskrittspartiet.

Uenige om politikeravtalen

Studentene får ikke en halv million kroner fra kommunen til psykososiale tjenester. Løftebrudd fra politikernes side, eller dårlig politisk håndverk av studentene? - Ingen tvil om at det var penger vi snakket om, sier studentpolitikerne.

Avtale uten Frp

Studentpolitikerne trommet tirsdag sammen byens politiske partier for å signere fire viktige krav om bolig, psykososiale tjenester, barnehage og idrettsbygg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.