Garanterer fortsatt tilbud

Trondheim kommune har til hensikt å videreføre Tak over hodet-garantien for nyankomne studenter, også etter en riving av Persaunet neste år, bedyrer ordfører Rita Ottervik. Sivilforsvarsleiren på Granåsen diskuteres som mulig, ny bolig-buffer.


- Sammen med Samskipnaden utforsker vi flere alternativer, sier Ottervik til UA, nå som det er bestemt at kommunen kommer til å rive Persaunet sykehjem, som i dag fungerer som Tak over hodet-tilbud for studenter på jakt etter fast bosted i et hett boligmarked.

LES OGSÅ: Siste år med Tak over hodet på PersaunetGranåsen eller vgs-er

Et av alternativene er ifølge ordføreren den nedlagte sivilforsvarsleiren på Granåsen, nå overtatt av kommunen. Bygningsmassen er stor nok, den er utstyrt med mange sengeplasser, og står tom og uten umiddelbare planer.

Ulempen er den lite sentrale beliggenheten, i forhold til campuser og sentrumstilbud.

Tak over hodet-prosjektet har snust på videregående skoler (vgs) i fylkeskommunal eie, etter at flere skoler er slått sammen og nybygg skal erstatte gamle videregående skoler.

- Utsett rivingen!

En av utfordringene til et prosjekt som Tak over hodet, er å finne utleiere som er villig til å leie ut de få ukene i året det er behov for nødløsninger, fra rett før semesterstart til et stykke ut i september. Det begrenser alternativene betraktelig. Trondheim kommune har bestemt seg for å rive Persaunet alders- og sykehjem i august neste år. En kortsiktig løsning er å utsette riving, slik at prosjektet får ett år ekstra på å finne et mer permanent alternativ.

Det foreslår leder av Trondheim studentråd og Aps valgkampsekretær i Sør-Trøndelag, Jørgen Knapskog.

- Dette vil være kostnadsbesparende å være hvor de er, så lenge så mulig, inntil man finner et fullgodt alternativ.

Granåsen er ikke et dårlig alternativ, mener han, men det må først komme et på plass et bedre kollektivtilbud.

Evaluering av bolighøsten i oktober

Det er viktig for både utdanningsinstitusjonene og for lokalpolitikere, å opprettholde renomeet som Norges beste by å være student i.

StudiebyEN har gjort en analyse av studentboligsituasjonen i Trondheim per 22. juli: Søkertallene til SiT er urovekkende høye. Dette skyldes blant annet at prisdifferansen mellom samskipnadens leie og prisene i det private markedet øker. Prisnivået i leiemarkedet i Trondheim stiger mer enn i andre store studentbyer, som Oslo og Bergen.

Tak over hodet på Persaunet har ca. 180 sengeplasser. Om denne kapasiteten viser seg å ikke holde, tas Idrettssenteret på Dragvoll i bruk.

StudiebyEN gjør en evaluering av bolighøsten allerede i oktober. Her vil også kommunen delta. Om Granåsen blir boligbuffer for studenter fra neste høst, skal vurderes i kjølvannet av evalueringen.

Tak over hodets Facebook-gruppe finner du her. Via FB-siden kommer du også i kontakt med folk som enten leter etter bolig, eller har hybel til leie.

Flere studentboliger: Rita Ottervik fikk være med kounnskapsminister Kristin Halvorsen å åpne slitter nye Lerkendal studentby, sist mandag. Nå vil Rita også videreføre ordningen Tak over hodet. Hvor, er ikke bestemt. Snorre Valen (SV) i forgrunnen.
(Foto: Tor H. Monsen)

Flere studentboliger: Rita Ottervik fikk være med kounnskapsminister Kristin Halvorsen å åpne slitter nye Lerkendal studentby, sist mandag. Nå vil Rita også videreføre ordningen Tak over hodet. Hvor, er ikke bestemt. Snorre Valen (SV) i forgrunnen. Foto: Tor H. Monsen

Ut i skogen: Disse rødmalte hyttene kan bli studentboliger til neste år.
(Foto: Tor H. Monsen)

Ut i skogen: Disse rødmalte hyttene kan bli studentboliger til neste år. Foto: Tor H. Monsen

Eksotisk for utvekslingsstudenter: Med hoppbakken som nærmeste nabo.
(Foto: Tor H. Monsen)

Eksotisk for utvekslingsstudenter: Med hoppbakken som nærmeste nabo. Foto: Tor H. Monsen

Relaterte artikler

Mange søker tak over hodet

Forberedt på boligrenn

Mandag formiddag hadde nær hundre studenter sjekket inn på Trondheims nødboligtilbud. I dag tirsag er det immatrikulering, og vertinne Alice Måkestad kan se fram til enda travlere dager i resepsjonen på Persaunet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.