Kinoen vil ikke være med i nytt idrettsbygg på Prinsen

SiT må finne andre partnere, om planene for et nytt idrettsbygg med studentboliger skal bli en realitet.
Slik var planene for nybygget på Prinsen-tomta som SiT ønsker å realisere.

Slik var planene for nybygget på Prinsen-tomta som SiT ønsker å realisere.

Under et styremøte torsdag kveld besluttet Trondheim kino at de verken ønsker å flytte til Leutenhaven, eller til nye lokaler i et nytt idrettsbygg i SiT-regi på Prinsen.

- Uansett hvordan vi regner på det, er det ikke mulig å få til. Vi har gått grundig gjennom både Leuthenhaven-prosjektet og Prinsen-prosjektet, men merkostnadene er for høye, sier styreleder Geirmund Lykke til Universitetsavisa.

Det var adressa.no som først skrev om saken.

- Ikke økonomisk forsvarlig

Lykke sier han er lei seg for at Trondheim kino ikke har mulighet til å gjennomføre noen av prosjektene. Han viser til at det ville kostet dem mer enn 200 millioner kroner å gå inn i Prinsen-prosjektet med SiT.

Samtidig har kinoselskapet flere pågående prosesser. De skal drive den nye kinoen i kulturhuset i Stjørdal, samt pusse og endre inngangspartiet på Nova i vinter.

- Vi har en liten administrasjon og ressurser deretter. Derfor kommer det trolig ikke til å skje noe nytt med Prinsen på en stund, sier Lykke.

- Hva om SiT hadde lagt mer penger på bordet?

- Det kunne ha endret situasjonen, sier Lykke.

Dårlig nytt for SiT

Beslutningen er dårlig nytt for Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT), som hadde håpet å få med kinoen i nye lokaler i det nye studentsenteret de planlegger like bak dagens bygg.

SiT har planer for et idrettsbygg med mellom 3500 og 4000 kvadratmeter tilgjengelig for idretter. I tillegg ønsket man å bygge flere hundre studentboliger i bygget.

Under et åpent møte hvor både Velferdstinget, Trondheim Kino og politikere fra flere partier i Trondheim var samlet, ble det gitt positive signaler til at bygget kunne bli en realitet. SiT har brukt de siste ukene på å lage et regnestykke for Trondheim kino, men nå har kinoen altså avslått tilbudet.

SiT: - Vi må akseptere det

Administrerende direktør i SiT, Knut Solberg, legger ikke skjul på at han er skuffet, men understreker at han respekterer Trondheim kinos avgjørelse.

- Det er skuffende at planen om et felles kinosenter, treningssenter og studentboliger ikke kan gjennomføres. Kinostyret må tenke på hva som er best for kinodriften framover, og dersom de mener prosjektet ble for kostbart så må vi akseptere det, sier Solberg.

SiT har vært i kontakt med kinoen etter at styrevedtaket ble fattet. Solberg sier at SiT nå vil gå gjennom flere alternativer for lokalisering av et nytt treningssenter.

- Nå må vi sette oss ned og se på mulighetene vi har. Om vi skal prøve å få til noe på Prinsen-tomta uten kinoen som samarbeidspartner, er for tidlig å si noe om. Vi vil også se på andre alternative tomter som vi har jobbet med de siste årene, og så må vi gå i dialog med aktuelle samarbeidspartnere. Men målsettingen er den samme: Vi trenger et treningssenter som er nært campus og byen, og som bidrar til å skape liv, sier Solberg.

Relaterte artikler

Treningssenter på Prinsen nærmer seg

Lederen for Velferdstinget håper et nytt treningssenter for studenter kan bli en realitet på Prinsen.

Studentene samlet for nytt idrettsbygg

I noe som kunne minne om en protestmarkering markerte Velferdstinget, NTNUI og HISSI at de vil ha et nytt idrettsbygg ved Prinsen kinosenter.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Ytring:

Quo vadis - NTNUs nye campus ?

Merete Kvidal og Bjarne Foss gir til beste en statusoppdatering på campusprosjektet i dette innlegget.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.