- Kanskje det går an å ta seg en øl?

Med statsministeren, kunnskapsministeren og olje- og energiministeren en drøy meter foran seg, lanserte leder Jone Trovåg i Studenttinget forslag til hva et samlet NTNU-campus i Trondheim kan inneholde.
Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, er svært fornøyd med at regjeringen går for campussamling for NTNU i Trondheim.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, er svært fornøyd med at regjeringen går for campussamling for NTNU i Trondheim. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Trovåg var invitert til nullutslippshuset på Gløshaugen da statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og olje- og energiminister Tord Lien var på besøk.

Statsministeren presenterte nyheten om at regjeringen går inn for campussamling.

- En gledens dag

Etter at NTNU-rektor Gunnar Bovim hadde takket politikerne, ble Trovåg vinket opp bak mikrofonen.

- Først og fremst er dette en gledens dag. Dette har studentpolitikerne på NTNU kjempet for i over ti år. Dette er fantastiske nyheter. Vi er glade for at vi nå har blitt hørt, sa Trovåg til Solberg, Bovim, Røe Isaksen og Lien, som satt kun drøy meter unna i det overfylte lokalet.

Ønsker seg møteplasser

Trovåg mener det er et kunstig skille mellom NTNUs to største campi, Gløshaugen og Dragvoll.

- Man definerer seg som Gløshaugen- eller Dragvoll-student. Med samlokalisering får vi en mer enhetlig studentmasse, sa ledere av Studenttinget, før han kom med noen ønsker for det fremtidige NTNU i Trondheim:

- Vi ønsker oss at universitetet åpent opp for byen. Vi ønsker oss et levende campus med steder for sosiale arrangementer og møteplasser – kanskje et sted der det går an å ta seg en øl, til latter fra forsamlingen.

Håper på studentboliger på campus

Videre viste Trovåg til Bovims tidligere tankeeksperiment om studentboliger i sentralblokkene på Gløshaugen.

- Gunnar har nevnt studentboliger på campus. Det hadde vært fantastisk. Jeg håper noen skriver ned dette, og tar det med seg videre, sa han med adresse til ministerkorpset.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Ytring:

Quo vadis - NTNUs nye campus ?

Merete Kvidal og Bjarne Foss gir til beste en statusoppdatering på campusprosjektet i dette innlegget.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.